vi måste finna en väg ut ur skuldmissbruket

Titta inte på den här videon, klicka istället – HÄR – så kommer du till samma men med svensk textning (som jag inte kunde lägga in här). Richard Werner, som är ekonomiprofessor, förklarar på ett begripligt sätt hur pengar skapas av de privatägda bankerna. Detta är själva kärnan av orsaken till i stort sett alla problem vi ser runt om i världen. Det går knappast att överdriva vilken inverkan detta har eller hur mycket skada, grymhet och lidande som följer av det.

larouche.se – Europakten huvudfråga i (S)-krisen

Med tanke på att Europakten är tom på pengar efter nedvärderingen av EFSF av Standard & Poor´s, så är den enda moroten IMF-pengarna dit Sverige lovat det för svenska förhållanden enorma lånet på 100 miljarder kr. Sveriges bidrag är inte så stort i hela IMF-paketet men är en viktig signal från ett av få högst kreditvärdiga länder. Det och Storbritanniens höjda bidrag, är vad som kan locka fram mer pengar IMF-paketet från andra håll utanför eurozonen. Utan svenska socialdemkraternas ja riskerar Europakten därmed bli utan även IMF-pengarna och ett helt tomt skal. Alternativet är, vilket röster i Tyskland nu skriker efter, nämligen att Tyskland ställer upp med 500 miljarder euro till ESM. Detta är fantasisummor som Merkel inte kan leverera.

Europakten är hela finanselitens sista halmstrå för att fortsätta bankräddningspolitiken. Annars blir det en kollaps för hela Västvärldens finanssystem, vilken kan inträffa när som helst. Det enda alternativet är en ordnad sanering av finanssystemet med hjälp av bankdelning enligt Glass-Steagall, så att de delar av banksystemet som tjänar människor och företag kan hållas igång, medan spekulationsbubblorna kollapsar.

nemokrati – Finns Göran Persson (=M via JKL) med bland ”veteranerna” som ”fällde Juholt”?

Anders Borg säger nu att det finns ett ”väldigt starkt” intresse från euroländerna att Sverige ska gå med i europakten”. Så det är dessa andra länder som ska bestämma om vi ska gå med då?

Processen kort som på M-beställning

Det senaste budet är att sossarna fortfarande säger nej till att Sverige ska gå med i europakten. Men risken måste vara mycket stor att det är ett spel för galleriet för att att det inte ska se alltför uppenbart ut vad hela Juholt-jakten gick ut på, saken skulle nämligen tas upp igen om några dagar!

einstein1

Kräv demokratiskt val av penningsystem!Tillväxt på kreditpositivemoney.org.ukReinfeldt och det svarta hålet

bush1

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s