terrorattentat i Syrien

Nästan samtidigt som den grupp från arabförbundet som ska göra observationer om läget i landet anländer till Syrien iscensätts kraftfulla terroristattentat i Damaskus. Naturligtvis försöker Cecilia Uddén misstänkliggöra Syriens regering för att själva ligga bakom, för att kunna visa arabförbundet och andra att det är som de säger, att det är terrorister som anstiftar våldet i Syrien. Mera troligt är nog att det är the usual suspects som i sina desperata försök att destabilisera landet försöker hitta nya sätt att trappa upp våldet. Det sägs ju att NATO’s Al Qaeda-legoknektar från Libyen nu är i Syrien för att hjälpa till!
Thierry Meyssan – Free Syrian Army commanded by Military Governor of Tripoli

The first one among them was al-Mahdi Hatari, a Libyan who lived in Ireland before joining Al Qaeda. At the end of the Libyan war, he was named commander of the Tripoli Brigade, then number 2 of the Tripoli Military Council headed by Abdel Hakim Belhaj. He resigned from this function, according to some because of a dispute with the Transitional National Council, according to others because he wanted to go back to Ireland to join his Irish wife [7] The truth is that he headed for Syria.

Thus the contradiction that was desperately kept hidden for the past decade returns to the surface: the mercenaries, formerly paid by Osama Bin Laden, have never stopped working in the service of US strategic interests since the first war in Afghanistan, including the period of the September 11 attacks. Yet they are portrayed by Western leaders as implacable enemies.

Facebook-grupp om Syrien idag.

Incase you didn’t see this yesterday.
Protesters in Idleb were raising the al-Qaeda flag.
Today…two car bombings took places.
You can put the pieces together.

sana.sy (otäcka bilder) – Two Terrorist Attacks Target State Security Directorate and a Security Branch in Damascus City

presstv.ir – Syria explosion death toll climbs to 55

Scott Creighton – “Al Qaeda” Attacks Syria or the CIA Attacks Syria? Which Makes More Sense?

News about Syria – The names of Syrian, Iraqi and Libyan Al Qaida leaders who entered Syria..

sana.sy – Analysts: The Twin Terrorist Attacks in Damascus Serve the Zio-American Plot

presstv.ir – Syria: UN rights report politicized

globalresearch TV – Syrian Death Toll Claim: Thousands Dead, Zero Verifiable Sources

Man måste se det som sker i Syrien i det större sammanhanget, de makter som finns bakom CIA, västs bank-finans-olje-militärindustriella komplex kör en desperat kampanj nu när deras banksystem står inför kollaps. De kan liknas vid ett sårat odjur, som är som farligast då och kan ta sig för vad som helst. Libyen är avklarat, vägen mot Iran går via Syrien. Och nu försöker man klumpa ihop Iran med Venezuela och Kuba också när man ändå är i farten. Lyssna på de amerikanska politikerna i början av den här videon, och tveka sen inte om vilka det är som är de farligaste, mest våldsbejakande extremisterna i världen.

Video 10 min från Russia Today – Deadly double suicide blasts shock Syria – en belgare, Lode Vanoost, för fram kloka synpunkter på slutet.

Två inlägg på Boiling Frogs – Back Story on Syria: Sibel Edmonds & Journalist Pepe Escobar – och Sibel Edmonds om Syrien på Russia Today idag.

En intervju med Webster Tarpley hos Bonnie Faulkner på Guns and Butter den 21:a dec om Syrien – ”NATO’s Assault On Syria”

och på tal om Syrien, jag har tagit bort mig från maillistan från protestgruppen avaaz.org, ännu en sk oberoende grupp som mist sin trovärdighet i mina ögon då de kör stenhårt på mainstreamlinjen om Syrien och nu kom med en egen dödsiffra som översteg de tidigare och som bara talar om våld från regeringen.

Tror att bilden man ger på larouche.se är i huvudsak riktig, i alla fall överlägsen den andra politiska partier ger – 2012: Året för Tredje världskriget – eller början på förnuftets tid?

Blint rusar lämlarna över stupen, men vad är skillnaden på lämlar och människor, om man inte tänker efter. Land efter land i Europa bryter samman. Lösningsförslagen är att dra ned på tillväxten, öka arbetslösheten, öka skulderna, minska demokratin och trycka sedlar i centralbankerna. Har vi inte sett detta förut i historien? Bankkris, skuldkris, åtstramning, diktatur och världskrig …

Sätts människor före banker genom en sådan riktad konkurs, raderas också den makt som finanssystemet (”marknaden”) har. Speciellt Londons City, dess allierade finanscentra i andra delar av världen och den fascistälskande brittiska imperieeliten skulle därmed förlora sin makt – och anledning – att starta världskrig. Det är så nationerna, deras politiker och väljare tar tillbaka makten från ”marknaden”. Det är så vi tillsammans, likt Franklin D. Roosevelt, på ett förnuftigt vis kan sätta arbetslösa i arbete och prioritera realekonomin 2012.

 

-

>

5 svar to “terrorattentat i Syrien”

 1. Kerstin Says:

  Det här är förfärligt, för dessutom är NED igång i Ryssland också, och få är det som genomskådar eländet.

  Den är organisationen Avaaz ser ju väldigt snygg ut när man läser om den på nätet och de, påstår de (minns inte säkert och ids inte kolla nu, men) 100 eller 700 miljoner medlemmar världen över. Redan 100 miljoner verkar skumt många. Har dessutom aldrig hört talas om organisationen tidigare. Mystiskt är det hur denna organisation dykt upp från ingenstans och blivit så enormt stor på bara några år (sedan 2007).
  När man läser om hur organisationen är uppbyggd inser man att det torde vara ganska lätt, om man är några stycken i ett land, att ordna med ett nätupprop mot något man ogillar (fast det ska tydligen ligga i linje med vissa åsikter och handla om, eller vara knutet till de stora frågorna,) och då undrar åtminstone jag för det första, om inte Avaaz räknar alla som skrivit under något av deras upprop som medlemmar, fast de bara varit med och protesterat, och vidare om det hela inte bara handlar om en mycket lönsam affärsidé.

  • stan Says:

   Det är misstänkt med de här organisationerna som dyker upp från till synes ingenstans med snygga proffsiga websidor. Tänker likadant om Occupy-rörelsen, men samtidigt är den vårt enda hopp tycks det som. Och det som sägs där och det de (vi) står för låter mycket bra för mig än så länge. Ju längre tiden går och ju större en sån rörelse blir desto svårare måste den väl vara att styra och manipulera.

 2. Björn Blomberg Says:

  Att Avaaz har flera hundra miljoner sk medlemmar verkar inte otroligt. Jag är förmodligen själv en av dem – utan att jag rört ett finger. Helt plötsligt började bara en massa mejlutskick komma från dem utan att jag bett om det och utan att jag hört talas om dem tidigare. Så tekniken att skaffa nya sk medlemmar är alltså att snoka rätt på mejladresser över allt på politiska bloggar på nätet, sedan göra mejlinglistor dära alla dessa personer inkluderas och räkna dem som medlemmar. Osmakligt, minst sagt.

  • stan Says:

   Det är en ond tid, när t.o.m. många av protestorganisationerna och människorättsorganisationerna är infiltrerade och styrda av de höga finansmakterna. Amnesty, Human Rights Watch t.ex. litar jag inte på längre.

 3. Kerstin Says:

  Björn Blomberg:
  Det du skriver stärker mina misstankar att det hela egentligen och i huvudsak är en god affärsidé. Organisationen har tydligen råd med kontor i många av de stora metropolerna runtom i världen. Vilka jobbar där, och till vilka löner?? Exempelvis.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: