diktat(EU)r

Jag förstår om libyerna känner sig uppgivna och skakade av den massiva ondskefulla attack man utsatts för. I alla fall de som stödde Khaddafi vilket väl var de flesta, jag tror inte att särskilt många tycker att det är bättre nu och att det som hände var värt det. Tycker att det känns ungefär på samma sätt här med tanke på vad som sker här och i Europa. ”Dom”, de höga finansherrarna, har med hjälp av ojusta metoder brutalt tvingat igenom sin vilja även här. Ekonomistiska diktatorer tillsatta i Grekland och Italien, och sen det här med ESM, stabiliseringsmekanismen där en demokratiskt oåtkomlig grupp ska kunna diktera för vilket land som helst att leverera inom 7 dagar till EU den summa som krävs in! Och den sk euro-pakten, vet inte om det hänger samman med det där ESM, också ytterligare centralisering av makten till EU, demokratin slutligen avskaffad. Man får anta att det är själva syftet med ”krisen”, att just avskaffa demokratin helt och lägga makten hos en hårdför ekonomist-grupp som dikterar att IMF-receptet ska gälla. Nedskärningar, uppsägningar, utförsäljning av offentliga tillgångar och en allmän fattigdomsökning hos folkflertalet. Lyssna på ekonomi-professor Richard Werner – http://ur1.ca/6sh88 – de förändringar mot EU-stat och centralstyre som genomförs har egentligen inget med penning och skuldfrågorna att göra!

Ytterligare våld, regeringen tänker ge, eller låna som man kallar det, över 100 miljarder kr till IMF! För att rädda EU, det finns nog inte många svenskar som tycker att det är acceptabelt. Tydligen är det inte beslutat om detta, från bloggen Nemokrati:

Läs Dagens Industri: Tung rådgivare: Euron dödsdömd, så förstår du vilken högriskspekulation med svensk ekonomi, demokrati och välfärd som Borg, Reinfeldt och Riksbanken ägnar sig åt när de föreslår att vi ska skicka 100 miljarder till euron via IMF. Om Italien lämnar euron, vilket är högst troligt, så förlorar vi 145,2 miljarder som vi inte lär få tillbaka. Ring/maila/skriv till din riksdagsledamot/EU-nämndens ledamöter och kräv att de röstar NEJ. Vi har sagt nej till euron i folkomröstning, 9 av 10 är emot euron./

Den sk europakten, hur har det blvit med det? En artikel av en klok man, Carl Tham om varför Sverige måste säga nej till europakten – Europas nya diktat(EU)r

Vad det nu handlar om är inrättande av vad man kan kalla för en sorts ekonomisk diktatur för euroländer, ytterst styrd av Tyskland och de tjänstemän som ska hantera frågorna. Demokratin försvagas i de deltagande länderna och själva inrättandet av systemet sker så långt från väljarna som över huvud taget är möjligt. Tanken att väljarna skulle tillfrågas eller på något sätt inblandas ger de ledande politikerna frossa. Att flertalet EU- länder, på order av Tyskland och Frankrike under en natt i princip godtar vittgående förändringar av fördraget, förändringar ännu ej helt preciserade, är förödmjukande och demokratiskt ovärdigt. Sverige borde också klart och tydligt sagt nej redan då.

Men precis som i folkomröstningen får vi nu höra att vi ska vara med och ”påverka”. Vi skulle alltså ge ifrån oss makt över den ekonomiska politiken till Bryssel för att sedan hoppas kunna påverka den där? Blir inte ”påverkan” större om makten ligger kvar i riksdagen?

Det som nu hänt i Bryssel visar med all tydlighet vilka – vem – som egentligen bestämmer.

ReinB7

Jag brukar ta del av vad man säger på larouche.se om ekonomin, tycker att de har bra insikter om den – EU-toppmötet förvärrade bara problemet

EU:s toppmöte den 8-9 december producerade ett ännu mer avskyvärt monster än det som EU-politiken hittills varit. Risken för en euro-kollaps och bankfallissemang har inte minskat. Skuldbromsar, budgetkontroll genom EU-kommissionen, skarpare sanktioner mot underskottssyndare, ”mer Europa”, suveränitets- och demokratiförluster, ekonomiskt elände och en framtid utan hopp för många miljoner människor, det är det förskräckliga resultatet av Merkozy-strategin. Fortfarande står vi inför ett akut sammanbrott av det transatlantiska finanssystemet.

Den enda chansen för nationerna och människorna i Europa är en omedelbart genomförd bankdelning, tillsammans med ett återinförande av suveräniteten över den egna valutan och ekonomin.

svd.se – Pengar på banken ingen självklarhet

Att pengar finns på banken är inte längre en självklarhet. Allt fler bankkontor slutar hantera kontanter. Och bankerna bekräftar nu att utvecklingen kommer att fortsätta.

Då borde vi snart komma fram till slutsatsen att de privata storbankerna inte behövs! Att vi inte insett det tidigare.

Fria Tidningen –Ränta – att ta betalt för ingenting

Lägg till allt detta om ekonomin, beskedet att regimen som sitter vid makten i vårt land tänker skärpa övervakningen och avlyssningen av folket! Som medierna kallar det, SÄPO ska få beställa signalspaning av FRA!

Så vad göra? Vi får samla oss efter de våldsamma och brutala attackerna, liksom libyerna, och se hur vi ska ta oss an situationen framöver. Nog måste många i Sveriges befolkning anse att gränsen är passerad för vad som kan accepteras.

-

>

Publicerat i ekonomi, EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: