måttet är rågat!

Det är så oerhört och så mycket som sker nu ….
Just nu håller statsministern för vårt land och de andra sk politiska ledarna på att avskaffa de sista resterna av demokrati i Europa! För att rädda ett privat banksystem!
Läs det här inlägget av Nemokrati – Diktator Reinfeldt ”pytsar ut” 60 miljarder till euron via IMF – hela sjukvårdsbudgeten – och det är bara början

Är det så att det går enligt planerna för den grupp som styr väst från bakom kulisserna. Att utnyttja (den planerade) krisen till att införa totalitärt världsstyre? T.ex. så ändrades lagen här i vårt land för ca ett år sen så att utländsk polis ska kunna tillåtas agera här. Och visst var det så att bland de omfattande ändringar i grundlagen som genomfördes bakom ryggen på svenska folket förra året fanns en skrivning om att militären under vissa omständigheter skulle kunna användas inom landet mot medborgarna!
Och sen kan man lägga till det här från dagens rubriker – Säpo ska få spana med hjälp av FRA
Jag instämmer i en kommentar till det inlägget:

Vi ser ju redan idag hur SÄPO kan sätta etiketten ”terror” på vilket brott som helt, t.ex. det påstådda planerade attentatet mot Röda Sten i Göteborg.

Om Sverige dessutom, vilket det verkar, accepterar EU´s föreslagna fördragsändringar så vill jag nog påstå att måttet är rågat.
Carina Svendsen,
2011-12-08 12:45

I USA har man just röstat igenom en lag som ska ge militären rätt att internera vem som helst, på obestämd tid bara på misstanke om terrorism, och det ska väl inte mycket till förrän de som protesterar, som Occupy-rörelsen, ska kallas potentiella terrorister! Obama har nog inte skrivit under den ännu, men enligt Paul Craig Roberts är anledningen till att Obama-administrationen ställt sig negativ till den inte att man anser att den strider mot konstitutionen, utan att den skulle ge fångarna krigsfånge-status, och att de därmed skulle ha vissa rättigheter, de skulle t.ex. inte få torteras!
Samtidigt kommer Alex Jones med uppgifter om att koncentrationslägren, FEMA camps, som byggts i USA är på väg att aktiveras och bemannas!

Det är sen jag läste den här artikeln – Full-Spectrum Dominance and the Regime-Change Project – av Richard Mooore som jag lutar mer åt att det går enligt planerna för skuggregeringen snarare än att de skulle vara illa ute i och med att finanssystemet svajar. Hoppas innerligen att det finns sådant som jag missat att ta med i ekvationen eller att jag ser ur en alltför ensidig och snäv synvinkel just nu. Vad kan länder som har något mått av frihet kvar, Ryssland, Kina, Iran, kanske Brasilien, Venezuela och andra sydamerikanska länder, göra tillsammans med den delen av folken i väst som inte är under full mediahypnos? Artikeln av Richard Moore, som är i 3 delar, ger nog en i huvudsak riktig bild och är nog nyttig att läsa.

larouche.se

På en presskonferens i Europaparlamentet den 1 december talade den kände spanske författaren och journalisten Daniel Estulin över ämnet ”Krisen: Vem drar i trådarna?” Han varnade för att det kan bli en ”kedjereaktion” av sammanbrott i det transatlantiska systemet. Hela det transatlantiska systemet hotar att implodera under tyngden av spekulativa finanspapper värderade till 1-2.000 miljarder euro, som aldrig kommer att kunna betalas oavsett hur många räddningspaket som alla ”Obama, Blair och Cameron” i världen ställer upp med. Det enda de kan göra, är att ta kål på människorna med budgetåtstramningar, samtidigt som varje uns av nationellt självbestämmande går upp i rök.

Investigative journalist Tony Gosling says countries need to return to their own currencies if they’re to escape being ruled by Brussels.

Scott Creighton – The “Boldest Plan Yet” to End Democracy Once and for All

Ett par intressanta förslag till vad som kan göras som man kunnat lägga fram om vi haft någon form av folkligt inflytande över hur det land man bor i styrs – Ett av Jane Bürgermeister om att bankerna ska sätta framtida vinster som säkerhet för att förhindra en akut katastrofal euro-krasch, som i sin tur tar ner det amerikanska systemet, och koncentrationslägren kan börja fyllas. Och ett hos Lincoln, tänk vilka kreativa förslag det finns och hur galant vi kunnat lösa det här om vi inte sovit bort vår demokrati!

Det finns så många bra bilder som cirkulerar, som den här… Fast det är så obehagligt allt som sker så man har knappt lust att skratta ens åt det.

bankers-mess9072 n

 

Och sen det här med den uppenbara inblandningen i Rysslands val – Destabilizing Russia – Clinton State Department Dusts off Color Revolution Model and Threatens Us All
Dock tillfredsställande att läsa kommentarerna till detta på Ekot, det finns inte många som sväljer föreställningen.

-

>

Publicerat i ekonomi. 3 Comments »

3 svar to “måttet är rågat!”

 1. Kerstin Says:

  Nu borde det ju stå löjligt klart för alla att Marknaden är vår nye Gud, att vi satt Marknaden/Mammon i högsätet och att allt vi gör måste tilltala denne Mammon för att våra politiker ska känna sig lugnare. Om Marknaden/Mammon säger ”Det var inte bra” (börskurserna sjunker) då sammanträder Merkel och Sarkozy och så kommer de ut och meddelar Marknaden/Mammon vad de beslutat, sen lyssnar de andäktigt på hur Mammon reagerar etc. etc.

  Det här börjar ju likna rena rama galenskapen!

  • stan Says:

   Ja det ser hopplöst ut. Fienden har hela media/politikermaskinen i sina händer i stort sett. Det vara bara vänsterpartiet (och SD?) som motsatte sig det här senaste maktöverlämnandet till finansöverheten, som milt sagt inte direkt har befolkningarnas bästa som mål.
   Så vad gör vi? Överheten gör sig beredd för vad som ska komma när folk börjar fatta vad det hela handlar om, med polis, militär och avlyssnings- och övervakningsverksamhet. Låt oss grundlura ”the assholes” och gå en helt annan väg än dom väntar sig! Vi får låta mänsklighet och kreativitet flöda. Kanske skapa en ”stiftelsen Staten” eftersom den sk riktiga staten har tagits över av fienden och missbrukas och vänds mot oss. Vi vill ha valfrihet, inte tvingas vända oss till privata internationella storbolag i alla sammanhang. Banker, försäkringsbolag, ja det finns säkert hur många områden som helst där vi skulle kunna använda vår numerära makt och arrangera verksamheter som har som mål att tjäna medborgarna.

   ”Marknaden”, dvs de största enormt kapitalstarka krafter som med sina fientliga spekulationsattacker driver igenom sin vilja, det är nog bland det första man borde göra, förbjuda sådan samhällsfarlig verksamhet. Och så dela upp bankerna så som det var förr, den del som sysslar med casino-verksamhet kan staten inte ta något ansvar för. Denna del har sådana enorma proportioner så detta skulle vad jag förstår innebära att de stora bankerna går omkull. Men är vi beredda och kan sköta det hela på ett kontrollerat sätt och ersätta dom med betalningsmedelshanterande institutioner som drivs av ett ansvarstagande och pålitligt allmänintresse så är det väl inte så många som skulle sakna dom!

 2. Kerstin Says:

  StAn:
  Det var j så det började i början av 1900-talet, ja redan i slutet av 1800-talet, att arbetare och torpare slöt sig samman och bildade inköpskollektiv, (Konsum) för att slippa betala onödigt mycket för nödtorften, fackföreningar för att se till att de arbetande fick anständigt med av kakan, samt ett politiskt parti som skulle bekämpa utsugningen av de arbetande massorna och de värsta konsekvenserna av det liberala, fria samhälle som författigade alla utom de rikaste. På landet gick människor samman och byggde elledningar och telefonledningar för att de skulle få el och telefon, ABF bildades och samlade ihop böcker till bibliotek att låna ut till fattigt folk, etc , och detta tog staten över så småningom och sedan sålde staten ut det våra föräldrar gemensamt hade byggt upp och kämpat för. Och nu står vi snart vid ruta ett igen.
  I min och närliggande byar har vi just bildat en förening och betalat en bra slant för att vi ska få hit acceptabelt snabbt bredband, som man just nu håller på att gräva ner. Det är ju inte lönsamt att dra bredbandskablar till glesbygden! För företagen alltså. För hela samhället, men vem f:n tänker på det numer, är det däremot lönsamt att alla har sådant, liksom telefon mm.
  Att det ska vara så svårt för borgare att begripa att vad som är bra för företagen inte alltid är vad som är bra för samhället som helhet. Men är man utrustad med hönshjärna så.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: