högsta diktatur-varning!

Efter allt tal om finans-diktatorer som tillsatts i Grekland och Italien… Det verkar som att en än mer infernalisk plan håller på att genomföras i det tysta! Som definitiv ska göra slut på Europas länder som suveräna stater och något som kan liknas vid demokrati. Jan-Erik Gustafsson, ordförande i Folkrörelsen Nej till EU förklarar i artikeln – EU förbereder sig för ”ekonomisk diktatur”

För att lösa krisen förbereder EU lösningar som tvingar medlemstaterna att ge upp kontrollen över sina egna pengar, en form av ekonomisk diktatur. Sverige måste säga nej till detta…

I den politiska kris som EU-ledarna nu brottas med pratas relativt ofta om förkortningarna EFSF och ESM.
EFSF eller den europeiska stabiliseringsmekanismen är den så kallade räddningsfond som blåstes upp till den enorma summan 1 000 miljarder euro under EU-ledarnas nattmangling den 26 oktober. Ekonomijournalisten Andreas Cervenka skrev i en krönika i SvD den 6 november att ”sällan har väl så många miljoner människor satt sitt hopp till något så obegripligt. Hur mycket det än knattrades på miniräknare runt om i Europa kom horden av välbetalda bankekonomer fram till att denna fond innehåller runt 250 miljarder euro efter att olika nödlån betalats ut. Ändå hävdade EU:s toppar att den rätta siffran är 1 000 miljarder euro. Förklaringen är en snilleblixt som hade gjort Lehman Brothers vassaste subprimehjärnor avundsjuka: en räddningsfond som till stor del bygger på belånade garantier från de som ska räddas.”

Vad som endast omnämndes i förbifarten och som en fotnot regeringskansliets remiss är att ESM redan har upprättats som ett särskilt ESM-fördrag, vilket undertecknades av euroländerna den 11 juli i år. Detta fördrag har granskats av Rudo de Ruitjer och Joseph Murtenbergh i en artikel den 5 november på sajten Global Research. Det är skrämmande läsning. I fördraget står att ESM:s medlemmar (det vill säga euroländerna) ”oåterkalleligt och villkorslöst” måste acceptera en utbetalning av pengar som begärs från dem inom sju dagar. De två författarna jämför detta med att en check normalt tar fyra arbetsdagar. ESM:s styrelse ges också rätten att ändra ”mekanismens kapital” från 700 miljarder euro till vilken högre summa som helst. Fördraget stipulerar att ESM, dess egendom, fonder och tillgångar ska ha immunitet från varje form av juridisk behandling. Dessutom skall ESM:s ledning och anställda inte vara ansvariga för sina handlingar och skrivna dokument inför någon. De Ruitjer och Murtenbergh skriver att ESM-fördraget gör europeiska hushåll underlydande till en institution som inte är folkvald. Är detta Europas framtid, det nya Europa utan suveräna stater, frågar de sig?
Nu snabbehandlar euroländer med så liten uppmärksamhet som möjligt ESM-fördraget, så att det ska kunna träda i kraft redan till årsskiftet. De Ruitjer och Murtenbergh skriver att ”om vi vill ta tillvara det sista halmstrået för att undvika diktaturen är det brådskande att så många medborgare som möjligt vaknar upp och skickar mejl och brev till våra parlamentariker, politiker och politiska partier. Vänta för att se om andra lyckas kommer att vara katastrofalt”.

Rudo de Ruijter, Jozeph Muntenbergh, www.courtfool.infoESM, the new European dictator!ESM, a coup d’état in 17 countries!

Det handlar alltså i första hand om euro-länderna. Men, vilkas ärenden världens bästa finansminister (som inte behöver tacka oss som 2003 såg till att Sverige INTE gick med i euron, det bjuder vi på) går, bankirernas eller svenska folkets behöver det väl knappast råda något tvivel om!

Kan det vara på något annat sätt än att vi nu har nått den punkt då folket måste sätta ner foten och säga STOPP!? Och klä på sig och gå ut på gator och torg, vilket troligen kommer att behövas. Från Ekots senaste inlägg i ämnet,

”Enligt Barroso handlar den tyska kritiken nu inte om principen med stabilitetsobligationer, utan mest om tidpunkten för införandet av dem. Han säger också att euroländerna måste gå med på att ge upp en del av sin ekonomiska självständighet om de vill rädda den gemensamma valutan.”

Som Mats Sederholm skriver i – En korrumperad värld i gungning – det handlar om bankirerna och deras kära euro, eller om Europas folk!

Bland folk på gator och torg hör man upprepningarna av vad media pumpar ut: ”Grekland lever på lånade pengar, nu måste det bli ordning och reda, de förstör för alla andra”.Men hela klabbet är en stor och gigantisk bluff. Allt handlar om monopolpengar som inte tjänar något annat till än som verktyg för att vissa ska få ha makt över andra. Vad är det som är så in i vassen heligt med EU att man är beredd att låta människor svälta, gå utan jobb, låta kollektivavtal rivas upp? Allt för att det ska passa in en ränta-skuld-konstruktion skapad av de som vill kontrollera flertalet, som vill ha kontroll på varenda rörelse i hela världen. Som vill behålla en värld där varenda enstaka människas resurssituation ska kunna påverkas av en liten elit bortom demokrati och människors påverkan.

Hela världen är i gungning, närmast på tur står Italien, sedan Spanien o.s.v. För ALLA, precis VARENDA land på den här jorden har enorma statsskulder. USA:s statskuld är 15 biljoner dollar.

Det här är helt sjukt. Politiker och ekonomer leker politik och tror på nonsenspengarna från IMF och att de gör något viktigt. Media pumpar på med nyheter där Merkel, Sarkozy med flera i EU tycker till om Grekland. Allt känns vääääldigt allvarligt. Tro inte på det, det är en absurd form av underhållning, en dokusåpa.

Jag har gjort en sammanfattande sida om EU-kuppförsöket med en enkel adress – eualert.pen.io – att skicka till alla, och några till!

Vill också lyfta fram ännu en bra kommentar till ett inlägg hos Ekot:

Strider mot EU-fördragetFör att finanspolitik skall kunna överföras till Bryssel måste detta godkännas i varje lands parlament, det gäller inte bara Euroländerna utan alla EU:s länder måste godkänna en sådan förändring. Annars måste Euroländerna ingå ett helt nytt fördrag som står helt fritt från EU, vilket inte är särskilt troligt. Någon kontroll går inte att få på övriga länder utan att en helt ny myndighet skapas med nya maktbefogenheter över enskilda länders politik. Men då har EU överigivit demokratin till förmån för stabilitet, ordning och reda, vilket är detsamma som fascism. Vi kan nog räkna med att EU-domstolen kommer stoppa dessa planer om inte EU:s befolkning hinner före. Det bästa man kan göra är att varje land övergår till sin egen Euro, precis som man gjorde i Norden när den gemensamma kronan havererade. Efter det kommer marknaden värdera de olika ländernas Euro och det blir upp till varje land att sköta sin egen finans och penningpolitik. Men de korkade EU-politikerna verkar ha gett sig fan på att de skall köra hela världens finanspolitik i botten innan de inser att Euron inte går att rädda.
Maria,
2011-11-23 12:36

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. 2 Comments »

2 svar to “högsta diktatur-varning!”

  1. Translator Says:

    Videon finns nu också med svensk text.
    ESM, den nya europeiska diktatorn


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s