Government Sachs

Det var alltså på det här sättet finansmakterna bakom kulisserna skulle införa sitt världsstyre. Det skräckscenario som det varnats för att de hade som mål. Nu tillsätter man sina egna hantlangare att leda länderna, än så länge Grekland och Italien, utan att bry sig om att låtsas som att det går demokratiskt tillväga längre. Goldman Sachs tar över styret av Europas länder, de som redan har sitt folk som i praktiken bestämmer hur USA ska styras! Erik Åsbrink lär ha fått en tjänst hos denna bank för ett tag sen, samma man som varit inblandad i statskuppen mot Sverige. Från mitten av 80-talet när man kuppartat genomförde förändringar i Sveriges banksystem som endast ett fåtal personer kände till. Och som möjliggjorde den spekulationsbubbla som några år senare knäckte den svenska ekonomin, vilket i sin tur gjorde det möjligt att fösa in Sverige i EU. Tänker man tillsätta Åsbrink som diktatorisk teknokratisk expert här så småningom? Det ser ut som att vi ska tvingas bylta på oss och ge oss ut på torgen här också.
Min kommentar till det här med dessa bank-diktatorer som tillsätts på detta oacceptabla sätt, ni saknar all legitimitet, liksom Lissabonfördraget och Van Rompoy som någon sorts ”president”.
Video från france24.com, Goldman Sachs and Europe’s ‘inside job’. Finns också på tv.globalresearch.ca

Johan Ehrenberg, etc.se

Jag vet inte om du känner igen Lucas Papademos, som blivit Greklands premiärminister. Det är samme man som 1994–2002 var chef på Greklands centralbank, det är alltså han som med dåvarande regering och de stora amerikanska bankerna deltog i projektet att ”fixa siffrorna” så att landet skulle kunna införa euro. Sedan blev han biträdande chef för Europeiska centralbanken, den bank som aldrig ifrågasatte de grekiska bankernas skönmålning av tillgångar, skulder och säkerheter i den spekulationsvåg som landet levde under i tio år. Antingen är han världens sämsta bankchef, eller också såg han på i den nyliberala tron att finansspekulation är bra på något sätt.Han har inte handen nedstoppad i syltburken, han bor i syltburken och ändå utses han till att vara den ”opolitiske” teknokrat som nu ska genomföra ”det nödvändiga”.

e24.se – Så styr Goldman Sachs Europa – Två inlägg på maverablogg.wordpress.com om detta – Finanselitens diktatur, bankirernas kupp eller hur Goldman Sachs tar maktenTotalitär Europa är inte långt borta

Det finns flera kandidater till ansvariga för att sköta statens finanser i vårt kommande folkets styre. En är Yoshi Frey som skrivit den här utmärkta artikeln i Fria Tidningen – Låt demokratin skapa pengarna

De återkommande finanskriserna i det kapitalistiska systemet orsakas av dagens penningsystem, eftersom bankerna i princip har monopol på att skapa pengar – i form av krediter. En penningreform skulle därför återställa demokratins privilegium att skapa pengar. Yoshi Frey skriver om Monetative, ett initiativ som skulle kunna höja den allmänna inkomstnivån, stabilisera de offentliga finanserna, stabilisera finanssystemet och befria demokratin från bankernas utpressning.

Denna reform av vårt penningväsen skulle ha fem avgörande fördelar:(1) Elektroniska bankpengar blir rättsligt likställda med Riksbankens kontanter. Våra pengar skulle därmed i en bankkris vara säkra även utan en statsgaranti. Vårt betalningsväsen är säkrat. Stat och politik kan inte längre utpressas att rädda banker på skattebetalarnas bekostnad. Hurra!…

Vill också peka på några bra kommentarer till inslag om ekonomi på Ekot – Svenskarnas skulder ökar mest i Europa – först den här:

SEB och Swedbank var helt nyligen på ruinens brant, men ändå envisas svenska medier att ständigt intervjua ansvariga ekonomer på dessa banker om den framtida ekonomin. Jag som är oberoende ekonom och jurist kan däremot informera alla svenska lånekunder att bankerna inte kommer att skona er om priserna på era fastigheter eller lägenheter sjunker. De kommer omedelbart begära mer säkerheter utöver den belånade bostaden. De flesta har inte några andra säkerheter vilket automatiskt leder till exekutiv auktion. Att sitta i knät på banker är som att ha djävulen som bäste vän. Se till att ni har så lite lån som möjligt på era bostäder. Gör er av med allt ni inte absolut behöver och betala av lånen eller byt till en billigare bostad eller helst en hyresrätt. Det är den som sist sitter med svarte petter som är förloraren, dvs den som köpte lägenheten dyrt innan priserna föll. Kom ihåg en sak ”BANKERNA TALAR ALLTID I EGEN SAK”. Allt som bankerna och myndigheterna säger gör de för att lugna marknaderna, du kommer aldrig höra dem säga; sälj fort som fan innan priserna sjunker. Både aktie- och bostadsmarknaden är ett pyramidspel, det gäller att inte bli den som sitter med svarte petter och därmed skiter sig full. När lavinen går är det för sent

och så kommentar till ett annat inslag, tror att det är samma person som skrivit

Varför väljer vi att göra ekonomin till ett medel för förtryck?Varför ifrågasätter aldrig ekots reportrar vad ”marknaden” är!?

Problemet är ju att vad vi än gör i ekonomisk väg, så får det samma resultat som vi har idag, om vi inte omvärderar vad ekonomin är och vad den ska göra.

Om vi i Sverige har 400.000 arbetslösa, och mängder med jobb som behöver göras (t.ex. inom sjukvården) så finns det inga som helst hinder för att bara trycka upp pengar så det räcker, det ger ingen inflation.

Problemet med pengar uppstår med vinster, eftersom det helt omkullkastar hela syftet med _eko_nomin, där tanken ju är att tillgångarna cirkuleras.

Det vi ser idag är ju att det som kallas ”teknokrater”, som ju egentligen är problemet, får plats som lösningen, dom/man har alltså säkerställt sin ständiga plats.

Politiker måste iaf låtsas ha människors bästa för ögonen, teknokrater gör inte ens det, och ett tydligt kännetecken på en teknokrat skulle jag säga är att dom är känslomässigt handikappade, dom har helt enkelt inga känslor.

Jag skulle dessutom säga att dagens ”teknokrater” är morgondagens diktatorer.

Underbar läsning! Att det ändå finns så pass många som vet vad som behöver göras. Det finns hopp, vi hade lätt kunnat skapa ett välfungerande, mänskligt och blomstrande samhälle om vi bara kan göra oss av med finansmarknadens diktatur!

Ellen Brown har lösningen för USA – U.S. Budget: Super Committee Deadlock – Heads They Win, Tails We Lose

Congress could reclaim the power to issue money from the banks and fund its budget directly. The U.S. could pay its bills using debt-free U.S. Notes or Greenbacks, just as President Lincoln did to avoid a crippling debt during the Civil War. Congress could do this without changing any laws. Congress is empowered to “coin money,” and the Constitution sets no limit on the face amount of the coins. It could issue a few one-trillion dollar coins, deposit them in an account, and start writing checks.Neither option need inflate prices. As long as the money is used to purchase goods and services, the result will simply be to increase demand, increasing production. Prices will not increase until the economy reaches full employment, and at that point any excess in the money supply can be taxed back to the government, keeping prices stable.

The key to all this is that our debt is owed in our own currency – U.S. dollars. Our government has the power to fix its solvency problems itself, by simply issuing the money it needs to pay off or refinance its debt. The U.S. federal debt has been carried on the books since 1835. It has NEVER been paid off during that time but just continues to grow. This has not hurt the economy, which for most of that period has been among the most vibrant in the world. The federal debt IS the money supply. All of our money except coins is created as bank debt. Historically, when the deficit has been reduced, the money supply has been reduced along with it, throwing the economy into recession.

We have been deluded into thinking that “fiscal responsibility” is something for our benefit, something we actually need in order to save the country from bankruptcy. In fact, it has simply been an excuse to impose radical austerity measures on the people, measures that benefit the 1% while locking the 99% in a dungeon of debt peonage.

Tillverka några en-miljards-mynt, utan att behöva ändra några lagar! Som sagt lösningarna finns, bara man kan ta sig ur finans-diktaturen.

Annat som jag fastnat för idag, i ett inlägg som Birger Schalug skrivit i – Hur mycket behöver man få i vinst på varje gamling? -, om miljöpartiets förslag för många år sen om modifiering av löntagarfondsförslaget.

.. det var i alla fall det argumentet jag en gång hade när MP motsatte sig LO:s löntagarfonder – tänk om vi fått med oss sossarna på att föra över pengarna till Närfonder – som sedan skulle finansieras på samma sätt som löntagarfondernas variant på skatt på övervinster. Närfonder var lokalt/regionalt ägda fonder i syfte att stärka det lokala överskådliga näringslivet, ge räntebidrag om anställda ville ta över sina företag då de skulle säljas och på andra sätt stötta kooperativa verksamheter. Allt för att stimulera direkt gemensamt ägande och småskaligt näringsliv som har ansikte. Idén byggde på något så enkelt som att vi trodde mer på människor än på både staten och kapitalet. Jag gillar fortfarande idén.

Precis! Man var så rätt på det från början med mp, ett samhälle för och av människan, inte storkapitalet och inte en stat som är storkapitalets gisslan.

Jag har dessutom gjort en ny sida där jag lägger än mer av sådant jag finner vara av värde. Tanken med den är att den skulle kunna vara en det fria ordets torg, om den blev allmänt känd och spridd. Så att man kan kommentera fritt nu när medierna ängsligt drar ner på kommentarsmöjligheter för att skydda sin propaganda och sina lögner från att avslöjas – sverigeseko.wordpress.com

-

 

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s