Grignon om pengar

Paul Grignon, som gjort den klassiska Money As Debt del 1 och 2 har nu även gjort del 3. Finns i 5 delar på hans youtube-kanal. Här en annan av hans undervisningsvideor – The Essence of Money – om hur det här knepiga med pengar fungerar. Det är lika bra att försöka lära det här grundligt, nu när det gamla penningsystemet är fallfärdigt. Nu vill det till att vi, folket ställer oss upp och kräver ett system som är till för allas bästa, naturligtvis ska vi inte ha ett som gynnar en liten utvald klick!
Det är ett väldigt ojande nu om att i Grekland ska folket tillåtas ha en åsikt om hur landet ska skötas! Verkar som att en konkurs för Grekland innebär en kollaps för euron, kanske för hela banksystemet. Eller ingår kraschen av ekonomin i Europa och i USA i en plan där en lösning på kaoset ska presenteras som innebär ett världs-EU? Vilket troligen är finansoligarkernas mål, att få ett slut på de där irriterande idéerna om att folken ska ha något att säga till om.

A Medieval Tale that illustrates the principle of ”market money” used in medieval trade fairs. Market money was nothing more complicated than dependable promises of merchandise or services direct from the suppliers of that merchandise or service. This simple invention freed the markets from the tyranny of the ”quantity of and ownership of money” and overcame both the limitations of barter and the scarcity of money, which at the time, was gold and silver coins that were often hoarded.

-

Publicerat i ekonomi. 2 Comments »

2 svar to “Grignon om pengar”

  1. Kerstin Says:

    Det blev inget lånvarigt tredje rike. Nu håller man istället på att bygga ett fjärde rike.
    Inte konstigt att grekerna är missnöjda. De gillade inte sin korta tid i det tredje heller, så länge det varade.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: