we are all Libyans now

Enligt mathaba.net har nu Mahdi Darius Nazemroaya och Lizzie Phelan (och Thierry Meyssan) fått hjälp att ta sig ut ur Libyen och är på väg hem. Men Franklin Lamb då?
I övrigt kommer inte mycket information nu från Libyen, NATO har ju bombat sönder TV-huset för att inget ska få störa deras desperata kombinerade militär/media-föreställning. Ekot menar att Khaddafis fru befinner sig i Algeriet, det har förekommit uppgifter på facebook att algerisk militär är på väg in i Libyen. I så fall för att kämpa vems sida?

Ytterligare ett tecken på total desperation hos makterna som ligger bakom, urskillningslöst bombande…

NATO commits massacre at Sirte razing the city to the ground

For the third day in a row, NATO aircraft are conducting massive missile and bomb strikes on the city of Sirte, home town of Muammar Gaddafi, not allowing anyone to escape.

The exit from the city is completely blocked. Neither women, nor children are allowed to leave.

video från Sherrie Questioning All

En radiointervju med Don DeBar som vet en hel del om Libyen. Han var själv på besök där för ett par år sen och bekräftar bilden att de hade det gott ställt.

nyhetsbanken.se:

”Libyens nationella övergångsråd har flyttat till Tripoli. Oppositionens företrädare uppger att allt ledarskap från och med idag kommer att utövas från den officiella huvudstaden, som de enligt egen utsago aldrig skulle ha erövrat utan Natos direkta hjälp. Detta sensationella uttalande kan enligt en rad experter underminera alliansens rykte och hotar med allvarliga politiska friktioner inom koalitionen.”

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 1 Comment »

Ett svar to “we are all Libyans now”

  1. Björn Blomberg Says:

    Algeriets närvaro i Libyen verkar ha att göra med oro för att berberna ska försöka smuggla in vapen till Algeriet där det också finns många berber. Kerstin Berminge har en utmärkt artikel om berberna på Motvallsbloggen som jag kan rekommendera.

    För Algeriet är det en svår balansgång just nu. De skyr al Qaidas väpnade salafister som pesten och försöker att inte reta upp Saudiarabien och Qatar som är al Qaidas viktigaste sponsorer. Blir saudierna och Qatar sura på Algeriet så kan de sätta igång att finansiera al Qaida-attacker mot det landet också på samma sätt som de gjort med Libyen och Syrien. Samtidigt kan naturligtvis Algeriets regering av hänsyn till den inhemska opinionen låtsas som om de gillar TNC och al Qaida.

    Samtidigt är det dock svårt att se hur Algeriet ska kunna undvika en destabiliseringskampanj från al Qaida om organisationen – vilket förefaller allt mer troligt – får en fristad i Libyen. Ayman al Zawahiri som ersatt Usama bin Ladin som al Qaidas ledare talar mycket oftare än sin föregångare om behovet av att destabilisera de sekulära regimerna i närmrådet och Algeriet är en munsbit som han knappast är beredd att låta bli.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s