medierna vår största fiende

Det framträder nu efter den gångna veckan (åter igen) med obehaglig tydlighet att alla stora medier i Sverige är totalt i fiendens händer. Och det är ju då Libyen-rapporteringen jag främst tänker på just nu. Jag klarar knappt av att gå in på Sveriges Radio Ekots websida, jag blir illamående. De andra stora medierna lägger jag inte tid och ork på, SvD, DN osv. Jag är tacksam om besökare på den här sidan som kollat vad som försiggår där vill lägga in länktips eller annat i en kommentar. I och för sig vet man ju att de kör samma linje som Ekot, och är det någon skillnad så är de väl snäppet värre än Ekot, och Aftonbladet har ju fått i uppgift att vara så vulgärpropagandistiska som det bara går. För att de andra ska kunna framstå som något mer anständiga än vissa andra.
Men det är intressant att se hur många av de som kommenterar som genomskådat skiten. Men man ska ju då ha i minnet att när det körs en så viktig mediakampanj som den här veckan så plockas kommentarer bort som stör den propaganda man fått order om att driva.

Stefan Lindgrens inlägg säger en del – Säg upp Dagens Nyheter!

”Vi ska komma ihåg av den här konflikten i vilken avgörande grad media har ingått i Nato:s krigsansträngningar. Psykosen är så genomträngande att ingen törs öppna käften.”

De fiendens representanter som tagit över alla stora medier sitter oåtkomliga bakom en hög mur. Finns det ingenting man kan göra? Att anmäla till någon sorts pressens granskningsnämnd är säkerligen meningslöst, detta är för stort och betydelsefullt, de tillåts bara befatta sig med oväsentligheter. Svenska folk, VAKNA!

Mer från Lindgrens blogg – De svenska krigsförbrytarna II

UD:s rättschef Hans Corell säger i dagens Dagens Nyheter att det ”kan vara” helt OK att skicka utländska trupper till Libyen om rebellerna betraktas som legitim regering och Nato-trupperna får en inbjudan.

Om inte om hade varit hade käringen dödat björnen med kvastskaftet.

Nu är inte TNC allmänt erkänt och då har de politiker som medverkat till Nato:s krigföring och pågående markinvasion (brittiska SEAL-förband finns i landet sedan veckor om inte månader) gjort sig skyldiga till folkrättsbrott, eller hur Corell?

Och det kan vara viktigt för Reinfeldt, Bildt & Co att kolla upp den saken. Jag kallar dem krigsförbytare – och det vore ett olagligt och åtalbart påstående om det 1) vore fel i sak och 2) inte vore försvarligt att hänga ut dem offentligt för detta. Jag kallar dem alltså igen för krigsförbrytare.

waterput.yolasite.com har flera bra inlägg. After taking out Gaddafi, NATO may target their former Allies Al-Qaida – Hundratals fångar lär frigivits av rebellerna i Tripoli bland dessa en del som kallas Al-Qaida-sympatisörer:

Perhaps I have turned too cynical here, but I wouldn’t be surprised if the next step in the imperialistic conquest of Libya would be to stress the awful presence of Al-Qaida murderers in Libya. They might even be so blunt as to use the images of the ruthless killings and slaughters committed against the black people in Libya in Eastern Libya, which was ignored by the western media before, because it did not suit them then.

By moulding the people’s mind to the way these ”particular group of Libyans” have Al-Qaida/Taliban perspectives that need to be stopped they might make a case in the United Nations to protect civilians against these Al-Qaida elements. And of course that needs to be done by sending in troops to protect the people and the weak government of Libya, which at the time of NATO’s conquest of Tripoli only consisted of Abdul ‘NATO’ Jalil and mister Jabril.

The mix could be: weak government needs to be helped against the extremists and therefore we need to help the Libyan people out of humanitarian reasons by sending in our military. Thereby playing down the fact that these extremists were their main allies against the government of Libya (5). As Cunningham has written in ”Killing the Truth”:

The murder of civilians by NATO warplanes is a war crime in the normal framework of fact, truth, reality, law and morality. But in the abnormal, hideous framework of Western imperialist propaganda it is called ”protecting civilians” and ”supporting democracy””. (6)

Från samma sida – How to Destroy NATO’s Fantasy Reality on Libya?

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 2 Comments »

2 svar to “medierna vår största fiende”

 1. mrmr Says:

  intressant inlägg! fortsätt såhär! 🙂

 2. Erik Says:

  Instämmer helt och hållet. Jag tycker nästan att det luktar provokation, faktiskt. Det är ju inte direkt få som skådat igenom vad som sker och vad medias egentliga uppgift är.

  Skulle inte bli förvånad om det antingen handlar om att driva ut de uppvaknande till att ge luft åt sina ”avvikande” åsikter för att sedan kunna slå ner på dem som samhällets fiender, alternativt ”bara” ingjuta ett slags hopplöshet bland de som kan tänkas informera.

  Jag tror småskalighet är nyckeln här. I takt med att media eskalerar sin absurda desinformation- och rädslegenereringskampanj så vänder vi oss inåt, allihopa. Vi tvingas förr eller senare att lyssna på varandra och framförallt – på oss själva.

  Tiden för bedrägeriet är utmätt. Vad vi ser och hör är fasadens öronbedövande knakande. Det är klart att de som lever bakom den vill skjuta upp det oundvikliga. Det gör det emellertid inte mindre oundvikligt. Tvärtom, snarare.

  Sanningen i oss själva och i småskaliga, ömsesidigt hänsynsfulla samtal utan pekfingrar, brösttoner och anspråk på att veta bäst får människor att finna sin egen sanning. Får oss att förenas. Det är ett skeende som pågått länge. Ett skeende som tillåts pågå ostört just eftersom det i sig är lågmält och eftersom de stora bullrande osanningarna ger uppvaknandet ett slags andrum.

  En möter en. Två. Tre. Den gamla sixdegrees-teorin säger att vi snart är långt fler med vakna sinnen än förljuget bedövade. Men om detta står naturligtvis ingenting i tidningen…


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s