media-kriget mot Libyen

Kan man hoppas att det stämmer att libyerna börjar hämta sig efter chock-attacken och börjar återta kontrollen mer och mer. Det som pågår är något alldeles oerhört, de sk rebellerna hade inte haft en chans utan kraftig uppbackning från NATO. Striderna hade troligen varit slut i mars om inte NATO sett till att hålla dom igång! Fram tills för några dagar sen var Tripoli ett ganska lugnt ställe, förutom NATO’s regelbundna bombningar, nu har NATO/väst/Sverige sett till att tvinga fram ett fullständigt inferno! Och detta backas till 100% upp av svenska medier! Inse att vi är illa ute, vårt land är helt kontrollerat av fienden!

Den rådande media-offensiven visar hur oerhört hårt kontrollerade medierna är. Jag försökte skriva kommentarer till ett inlägg om Libyen på Aftonbladet för ett par dagar sen, de togs bort nästan omgående (jag har kopierat in kommentaren i fliken kommentarer ovan, ett exempel på vad som inte får sägas. När den var bortplockad skrev jag en ny där jag bara konstaterade att min kommentar tagits bort och lämnade sen länk till min kommentarer-sida för de som ville läsa den, det togs också bort!). Missa inte citatet jag lade i en kommentar till förra inlägget, om hur det går till inom media i Ryssland:

According to the editor of the channel, ”just a few ago, we called the friend from whom we had always taken a picture and short text explanations to her and offered free via satellite overtake his story. He explained that at the center of everything is normal and calm on the Green Square there is no opposition, only local people without arms. ”
”When I reported this to management, I was told that” categorically take only the western video. This is politics! ”. I had to give up, ”- says the editor.
On the other federal channel ”Argumentam.ru” also confirmed that ”we are buying only the picture with the victory of opposition. Other images take forbidden even for free. It is forbidden to take pictures and killed, wounded in the airstrike on Tripoli NATO. ” The editor noted that such censorship is not experienced since the second war in Chechnya.

Endast propaganda om framgångar för NATO fick levereras. Precis så som det går till i svenska media! Vem och vilka är det då som har sådan makt över medierna? Vilka är våra herrar? Så här kan vi för fan inte tolerera att ha det en dag till!
Att man har sådan disciplin även på ryska medier förvånar mig dock, men Russia Today agerar ju till synes ganska fritt från västlig censur. Likaså pravda.ru.
Vilket definitvt inte kan sägas om några svenska medier!

Att NATO ligger bakom och hela tiden gjort det erkänns nu öppet i medierna, det makalösa är att man försöker framställa det som något odramatiskt! För att vänja folket gradvis vid allt högre grad av galenskap?
aftonbladet.seAttacken förbereddes i tre månader. Fick hjälp av specialförband från Nato
”De senaste veckorna har också vapen i största hemlighet skeppats dit i civila fartyg för att förbereda attacken,”

Det förekommer spekulationer på facebook t.ex. om att NATO planerar att skicka en missil mot Misrata för att sen skylla attacken på Khaddafi. Man kan vänta sig vad som helst, västs ekonomiska system är färdigt för kollaps, NATO är färdigt för kollaps när man nu tvingats visa sitt rätta ansikte, så västs ayatollor är desperata nu när storsatsningen med en koordinerad militär och media-attack ser ut att ha kommit av sej en aning. Man har gett order om att fortsätta offensiven, det framgår bl.a. av att Ekot fortsätter att ha högsta växeln i, nu ska man skicka Cecilia Uddén till Libyen också! Hoppas hon inte blir insläppt, stackars Libyer, att hon dyker upp i ett land som väst försöker ta över bådar inte gått. Men hennes och västs försök i Iran för två år sen i samband med valet misslyckades, må dom misslyckas även nu!

Would NATO and their Rebels have Fallen into the Tripoli Trap? – Saif-Al-Islam: We broke the Backbone of the Rebels (August 23, 2011)

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 4 Comments »

4 svar to “media-kriget mot Libyen”

 1. Björn Blomberg Says:

  Mycket intressant inlägg!
  Det är trist med all censur. Själv märkte jag efter ett tag att alla länkar till bloggar som finns vid vissa artiklar i DN och SvD efter ett tag ALDRIG inkluderade mina artiklar fastän jag hänvisat till DN:s och SvD:s artiklar med korrekta URL-hänvisningar. Ett tag kom jag alltid med och så helt plötsligt – aldrig.

  Jag tycker censur är en dålig idé. På min blogg har jag bara censurerat folk som vill göra reklam för att man ska låna pengar från deras banker – det har ju ingenting med inläggen att göra. Plus folk som inte kan formulera en sammanhängande mening och bara lägger upp en länk.

  • Stan Says:

   Man mår illa av att tänka på att 95% (?) av svenska befolkningen går omkring och tror att vi lever i ett fritt land med fria medier!
   Jisses vad jag undrar vad för slags person det är som sitter och tar bort kommentarer på t.ex. AB, kommer det in särskild personal från CIA/SÄPO när det är något riktigt viktigt på gång? Men i praktiken agerar ju de som i vanliga fall skriver i AB precis som talespersoner för västs finans-ayatollor.
   Och hur kan de som jobbar på Ekot stå ut med sig själva efter att låna sig det dom gör! Totalt skamlöst.

 2. HCA Says:

  Censur handlar ju om att bestämma vad andra ska se, veta och kunna.
  Det gör man för att samtidigt bestämma vad vi inte ska se, veta och kunna. Det är inte på grund av välmening, det handlar om kontroll.
  De som har mest kontroll har mest makt och kan därmed även tillskansa sig stora förmögenheter. Motsatt funkar det med, att via en förmögenhet skaffa sig kontroll och därefter makt.

  Det handlar om rädsla från de i toppen.
  De är otroligt rädda för oss, eftersom det är vi alla som genererar deras rikedomar. Därför måste de ha koll på vad vi vet, när vi vet det och varför. Visste nog många flera av de sanningar som dolts och ljugits om med total assistans från media, så skulle media, politiker och bankirerna få springa utav helvete..

  Det är inte av välmening censur/kontroll/styrning finns, det är för att stävja oss från att bli för många som vet för mycket.

 3. Motvallsbloggen » Om de psykologiska försvaret, PSYOPS och taktiken i Libyen Says:

  […] Sverige ska delta, SR- 3) Ryska UD för fredinsats i Libyen, SR – Hur fungerar massmedia? Mavera – Media-kriget mot Libyen, StAn, 23/8 2011. – Så har vi då censur på nätet även i Väst, Motvallsbloggen 20/7 […]


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s