presskonferens från Libyen

Presskonferens med Moussa Ibrahim, talesperson för Libyens regering, från den 29 juli. Bl.a. om att en fraktion av rebellgruppen, som kallas Al Qaida, mördat en ledare för en annan fraktion.

del 23 – mathaba.net: TNC Military Leader Abdel Fateh Younis Dead – motvallsbloggen: Problem med kontakterna med “rebellrådet” i Libyen

Flera nya inlägg på – lizziesliberation.wordpress.com – från Libyen.

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 1 Comment »

Ett svar to “presskonferens från Libyen”

  1. Björn Blomberg Says:

    Moussa Ibrahim är helt lysande i den här presskonferensen. Det han säger bekräftas helt av nyhetsbyrån AP som citerar ögonvittnen till mordet på Younis. Jag har även läst att Al Qaida skyllde förlusten av Darnaa på just Younis. Där lät Al Qaidas gruppering som bland annat inkluderar Usama bin Ladins chaufför mörda en viktig stamledare vilket resulterade i att befolkningen körde ut dem. Sedan bombade NATO staden åt dem och de verkar ha försökt ta sig tillbaka men inte ha lyckats med det.

    Officiellt säger nu USA att Libyens rebeller behöver bli mer eniga men inofficiellt tror jag att USA kommer att arbeta hårdare på att stärka banden mellan NATO och Al Qaida i Libyen eftersom de är de enda som verkar vara tillräckligt fanatiska för att vilja fortsätta striden mot Libyens regering även efter att gigantiska demonstrationer visat att en förkrossande majoritet av befolkningen inte vill bli styrda vare sig av rebellrådet eller Al Qaida. Men jag hoppas innerligt att jag har fel och att USA inser det fullkomligt vansinniga i att fortsätta kriget mot Libyen.

    För övrigt kan jag rekommendera Stefan Lindgrens färska inlägg på Newsmill om det sanslösa myglet i FN som låg bakom resolutionerna om vapenembargot och flygförbudszonen mot Libyen.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s