motsägande uppgifter

_________________________

UPPDATERING

‘Stupid Libya war doomed to fail as EU falling apart itself’
”John Laughland – Director of the Institute of Democracy and Cooperation in Paris says France now realises it has to find a way out of Libya to avoid losing face.”

Efter att ha bombat Libyen i över 100 dagar, förstört telekommunikationsanläggningar och annat, dödat många civila och försökt döda Khadaffi verkar gangstrarna bakom NATO/USA/väst ha insett att man bara gör situationen värre för sig själv om man fortsätter. Över 1 miljon av Libyens befolkning på 6 miljoner var ute och demonstrerade mot angriparna och gav Khadaffi sitt stöd nyligen. Folket tycks bara sluta upp allt mer bakom landets ledarfigur ju mer det angrips, föga förvånande. I detta läge när det borde talas om Nürnberg-rättegångar för att ställa de skyldiga bakom NATO/väst till svars för sitt bestialiska angrepp mot ett land som på intet sätt var något hot för något annat land (de angrepp mot civilbefolkningen från Khadaffis sida som man anförde som skäl för angreppet var troligen fabricerade lögner till största delen. Att svara på väpnade attacker från en grupp som försöker ta över landet är inte att angripa fredliga demonstranter), går den stinkande propaganda-apparaten igång för att rädda ansiktet på sina kriminella uppdragsgivare!

Så här beskrivs situationen i Ekot – det är så att man blir illamående! AB – Sändebuden: Gaddafi är beredd att avgå

En insiktsfull analys på Third world – Libyen: Allt fler inom NATO:s angriparallians inser att man hamnat i en återvändsgränd – som också tipsar om en intervju med Thierry Maysan:

The NATO-led intervention in Libya and the unrest in Syria are both steps in a decades-long plan by the US and its allies to completely reshape the face of Africa, believes independent journalist and peace activist Thierry Maysan.
“It’s quite obvious that the USA wanted to enter war at the same time with Libya and Syria. That wish was made public by John Bolton in 2002. The plan was passed over to France and Britain, who decided to bring it to life in November last year,” the author believes.

What is called public uprising of the free-loving people are actually coup attempts staged by the Western nations, Maysan says.

Libya: Timothy Bancroft-Hinchey Analyses Speech of Omo Ju Omo Lo QaddafiEvidence: NATO-backed Libya ”Rebels” Are Clearly Terrorists

_________________________

Fler uppgifter om att aggressionerna mot Libyen håller på att ta slut …

France Confirms ‘Indirect’ Talks With Libya Govt

Long the most outspoken advocates of the NATO bombing campaign, the French government has shown a shockingly rapid change of direction over the past two days on the war in Libya, with officials not only advocating a rebel agreement with the Gadhafi regime but even engaging in talks of their own to that end.

Celebrating peace! Libyans dancing in the streets

Pravda.Ru sources inside Libya have confirmed that the people of Tripoli are dancing in the streets in joy, celebrating a great victory, because NATO has ceased its bombing campaign. Sources in Libya state that negotiations are ongoing with France and meanwhile there has been a cessation of hostilities.

White House: US Now Backing Russian Mediation on Libya

vilket motsägs av – Libya regrets French vote to extend intervention

Libya regrets a vote by the French parliament on Tuesday to prolong France’s military intervention in the north African country, government spokesperson Mussa Ibrahim said.

En intervju med Khadaffi från 1991, om hur han ser styrelseskicket i Libyen med deltagande demokrati som mer utvecklat än det i länder som har representativ demokrati. Landet är uppdelat i ca 2000 distrikt där man håller folkets kongresser (International Peoples Conference Organisation IPCO, facebook). Låter intressant, kanske vi kan inspireras och lära av libyerna när det gäller folkvälde. Försöket i vårt land blev i alla fall en tragisk karikatyr av ett system där folket tänker och styr själva.

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 5 Comments »

5 svar to “motsägande uppgifter”

 1. Sverker Says:

  Ytterligare skäl till varför Gaddafi ligger pyrt till,
  http://aangirfan.blogspot.com/2011/07/why-israel-hates-gaddafi.html
  Japp, dom där man inte får nämna, lurar i kullissera, som vanligt.
  De politiskt korrekta vrider huvudet ur led i sin iver att slippa se det uppenbara 🙂

  • Stan Says:

   Men jag tror inte att man ensidigt kan peka ut ”judarna”. Av allt att döma finns det en maffialiknande organisation med rötter hos storfinansen som styr västs medier och politiker från bakom kulisserna, långt ifrån alla kan nog kallas judar eller zionister. Men det är det fulaste knep dom har, att kalla alla som kritiserar bankirerna för antisemiter eller liknande, så det är nog en bra strategi att inte hjälpa dom genom att blanda in folkslag eller religion. Jag vet knappt vad det innebär att vara jude eller zionist, och jag vill inte veta det heller.
   Diana Johnstone (i intervjun jag tipsade om i inslaget den 7:e juli) talar om fransmannen Bernard Levy – http://www.youtube.com/watch?v=3beNqk_0Sec – som en av de som var drivande för angreppet på Libyen.
   Han sprider ett moln av skuldmedvetande, som väst bör känna för andra världskriget, omkring sig som en bläckfisk sprider bläck, enligt Johnstone, så att en meningsfull konversation blir omöjlig. Det är väl dags att lämna andra världskrigets hemskheter bakom oss nu, det begås tillräckligt med illdåd varenda dag fortfarande som det är viktigare att belysa.

 2. Motvallsbloggen » Den första sprickan i den massiva krigspropagandan Says:

  […] idag skriver om matförsörjningsproblem i Libyen  StAn, som skriver om eftertankens kranka blekhet i EU Third World, som har en mycket bra artikel om […]

 3. Jan Wikund Says:

  Snälla du, det behövs inga maffior eller konspirationer. Det räcker med klassintressena. Folk som representerar kapital håller ihop mot folk som inte gör det, för att försvara sina privilegier. Och sinsemellan bygger de upp skiftande allianser mot varandra.

  Att tro på konspirationer är självbesegrande. Det är en rimlig strategi enbart för folk som tror att den borgerliga demokratin är det absolut bästa som finns, eftersom man då kan skylla på onda maskineringar bakom kulisserna för att förklara varför det ändå går snett. Om man redan från början förklarar eländet med klassintressen behövs inga konspirationsteorier.

  • Stan Says:

   Ja du lille Jan, snälla du….vad menar du egentligen? ”Folk som representerar kapital håller ihop mot folk som inte gör det, för att försvara sina privilegier”, ja så långt är vi överens. Men du menar att själva spelplanen och spelet är arrangerat på ett schysst och ärligt sätt? Nej det verkar inte så, vad du nu menar med den borgerliga demokratin.
   Som jag ser det finns roten till det onda i ett banksystem som är oärligt, som kan liknas vid ett bedrägeri. Detta har gjort ett litet fåtal utvalda oändligt mäktiga, och eftersom deras verksamhet inte riktigt tål ljus har de sett sig tvingade att agera delvis dolt. Så du tror inte att det förekommer mord och mutor och allehanda maffiametoder bakom världspolitiken? Nej det viktiga är ju att ses som respektabel och seriös och inte kallas stollig konspirationsteoretiker av etablissemanget. Jag tror att vi står på samma sida och vill ha ett samhälle som är till för folket, inte som nu en ekonomi som människor är till för. Men det är ganska frustrerande att se alla vänstermänniskor som är hypnotiserade av mainstreammedierna, att i stort sett svälja deras bild av världen och bara lägga sig lite till vänster i den och bläddra i Marx’s skrifter efter svar.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s