Lämna Libyen i fred!

Cynthia McKinny – Libya is Being Destroyed

Fears of Depleted Uranium Use in Libya

French lawyers to sue Sarkozy over crimes in Libya

presstv.ir – Libyan Lawsuit Filed Against Sarkozy

”Two French lawyers are to take legal action against French President Nicolas Sarkozy for crimes against humanity over NATO-led military operations in Libya.
Attorneys Jacques Verges and Roland Dumas have offered to represent Libyan families that have fallen victim to NATO strikes against Sarkozy”

David Icke: ”Royal Air Force is to get 2,000lb ‘bunker-busting’ bombs to boost its ‘mission’ in Libya … or, put another way: We’ll kill Gaddafi whatever it takes
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-13589783

US and NATO Forces Use Cluster Bombs in Libya

Natos insats i Libyen förlängs med tre månader

En välbehövlig Khadaffi-vänlig version av Libyen-utvecklingen, som motvikt mot den osannolika anti-propagandan i västmedierna.

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 5 Comments »

5 svar to “Lämna Libyen i fred!”

 1. Björn Blomberg Says:

  Jag tror att James Corbett underskattar motståndsviljan mot en ockupation utförd av NATO och dess allierade bland Gulfstatsdiktaturerna, inte minst då Qatar som bland annat startat en propaganda-TV-kanal åt Cyrenaica.

  I västra Libyen finns många stammar som är oerhört lojala mot Gaddafi. De ser honom som en fadersgestalt som har fört dem in i den moderna världen genom satsningar på utbildning, sjukvård, rent vatten och genom att de får sin beskärda del av oljepengarna som de använder efter eget gottfinnande.

  I östra Libyen har vi andra stammar som har rätt att vara sura på Gaddafi, inte bara för att han störtade deras älskade kung Idris utan även för att de blivit fråntagna en del jord som getts till mer lättkontrollerade stammar. Den här sortens härskagenomattsöndrataktik från Gaddafi har naturligtvis varit kontraproduktiv. Libyen behöver en fredlig förhandlingslösning som innebär att de missnöjda stammarna blir behandlade med större respekt och bl a får självbestämmande inom ramen för en federation i Cyrenaica.

  Stammarna som stödjer Gaddafi har i direktsändning i libysk TV krävt en ny konstitution med större tolerans, yttrandefrihet och fler lagstadgade rättigheter för medborgarna. De kräver total amnesti för alla som lägger ned vapnen frivilligt och vill se en nationell försoning liknande den som genomfördes i Algeriet efter inbördeskriget där.

  Den farligaste rollen just nu spelas nog av Qatar och des propagandamaskin, de gör allt för att piska upp hat och motsättningar inte bara i Libyen utan även i Syrien genom Al Jazeera och dess nystartade filialer. Liknande propaganda med fanatiska Islamistiska förteckenr resulterade i Indonesien 1965 i ett folkmord som kostade över en halv miljon människor livet, jag skriver om det på min blogg. Propaganda för att piska upp etniskt och religiöst motiverat hat är nog det vidrigaste som finns.

  • Stan Says:

   Bakom ”Qatar och dess propagandamaskin” kan man då troligen finna västs gangsters, bank-oligarkerna. Det vore väl märkligt om det inte skulle gå upp för allt fler nu vad de går för, när de så brutalt bussar sin krigsmaskin på ett land som inte är ett hot mot något annat land.
   Bra att du kommer med en balanserad bild av förhållandena i Libyen, det finns alltså grupper i landet som känner sig illa behandlade. Och dessa hade kanske små möjligheter att göra något åt sin situation, ungefär som förhållandet är för många i vårt land. Men dessa beväpnade ”rebeller” måste väl vara något väst ligger bakom.

   • Björn Blomberg Says:

    Självklart ingår väst i samma allians som Qatar, BBC har arabiskspråkiga myhetssändningar som bedriver exakt samma typ av propaganda som Al Jazeera och dess nystartade filialer, detta gäller även i Syrien.

    Det fanns i början av upproret i Libyen även en fredlig opposition, regeringens inställning var att fredliga demonstrationer var legitima. Denna fredliga rörelse skulle säkert ha kunnat åstadkomma en del om den fått vara ifred. Men det fick den inte eftersom Qatar, troligtvis även Saudiarabien vars familjediktatur har sina tentakler ute lite över allt, och västerländska underrättelsetjänster till varje pris ville ha igång ett väpnat uppror med islamistiska förtecken och med alla medel såg till att provocera fram ett sådant. När man väl lyckats med detta sopades naturligtvis den fredliga oppositionen helt åt sidan.

    Att gå in i ett annat land och stödja en väpnad rörelse där som vill störta regeringen där är ett flagrant brott mot internationell rätt. Det finns ingenting som kan ursäkta det som Qatar, Saudiarabien, USA, Frankrike, Storbritannien,Förenade Arabemiraten m fl gör i Libyen idag. De eventuella legitima krav som vissa stammar i Libyen kan ha är en intern fråga för Libyen som man kunnat lösa på ett fredligt sätt med förhandlingar vilket hela tiden varit den libyska regeringens ståndpunkt, liksom även AU:s.
    Västs och Gulfstatsdiktaturernas aggression ger också ett livsfarligt prejudikat som kan användas av såväl västimperialisterna som regionala stormakter för att gripa in i andra länders angelägenheter på ett kriminellt sätt. Därför är det bra att Du fortsätter att uppmärksamma situationen i Libyen.

    • Stan Says:

     Livsfarligt prejudikat, precis! Det är därför jag kör så hårt med Libyen. Det framgår tydligt av vad presstalesmännen åt västs krigsmaskin för fram, att denna stil är vad man tänkt sig använda framöver – http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article12743872.ab – och – ”Insatsen i Libyen bär fröet till en ny internationell ordning”http://www.aftonbladet.se/ledare/article12819837.ab#abArticleComments – och – ”FN:s militära insatser behövs för att rädda den libyska befolkningen från sin tyranniska ledare – men det finns fler länder kvar att hjälpa.”…”Omvärldens beslutsamhet i fallet Libyen är ett slags milstolpe för en ny världsordning, en ordning där formuleringen ”skyldighet att skydda” har en konkret innebörd.”http://www.aftonbladet.se/ledare/article12758223.ab – Alldeles oerhört att Aftonbladet utvecklats till ondskans oförblommerade propagandaorgan!

     • Björn Blomberg Says:

      Ja, det Aftonbladet presterar är ju analyser baserade på propagandalögner från TV-kanaler drivna av wahhabistiska diktaturrregimer. De här regimerna vill få sina befolkningar att tro att deras kalifer och kungar är av Guds nåde och att alla sekulära och nationalistiska regimer är despotier som ska kämpas ned till siste man av godhjärtade Jihadister som har ihjäl alla otrogna som inte ställer upp på deras beskrivning av verkligheten.
      Sossarna har sig själva att skylla förstås, de har t ex sålt ut Aftonbladet till oligarker i Norge och de anställer förstås enbart folk utan någon större tanke- eller analysförmåga.

      Bra att du har en del länkar om Iran. Ahmadinejad är hårt ansatt av det religiösa etablissemanget där just nu. En av hans ledande politiker stängdes av från statlig tjänst i fyra år för att han sagt att Iran hade goda relationer med världens alla länder. Iran är den närmast medeltida saudiska familjediktaturens fiende nr 1 och västmedierna ställer helt upp på sauidiernas lögnpropgaganda om Iran. Medelklassen där är lierad med väst men saknar förankring bland de fattiga i städerna och på landsbygden som sluter upp bakom Ahmadinejads populistiska politik och valresultatet stämde med opinionsundersökningarna innan valet.
      Det är otroligt att vi ska leva i ett samhälle där normal nyanserad verklighetsbeskrivning ersatts med systematiska propagandalögner som syftat till att marknadsföra en aldrig sinande ström av nya barbariska kolonialkrig.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s