Farage och Norberg

En ny intervju med Nigel Farage i finsk TV. Jag är inte alls säker på att jag är på samma politiska linje som det parti Farage representerar, men när det gäller EU är jag helt överens med honom. Och jag tror att de flesta européer är det!

Carl Norberg, 3 feb:

På det sätt som det nuvarande systemet med BIS och IMF fungerar, när nationella regeringar låter Centralbanker utfärda alltmer valuta, så skapas det mer offentliga skulder på samma gång. I själva verket är det så att i princip alla våra pengar nu är baserade på skulder.
Ingen skuld, inga pengar alltså

Vad vi behöver är att det aktuella monetära systemet som bygger på enskild skuld skrotas. De nationella regeringarna bör ta tillbaka makten att ge ut enskilt skuldfri valuta samt vidare genomföra ett nytt system baserat på pengar som är skuldfria för aktörerna i ekonomin. Ju längre vi väntar med detta, desto mera instabilt kommer samhället att bli. Den Nordafrikanska elden kommer att sprida sig norröver av det enkla skälet att det är dit som nyttan har tagit vägen.

Sanningen som är lika fullkomligt uppenbar som den är obestridlig och den sanningen är att det är fullständigt vansinnigt att en suverän stat måste träda i skuld mot annan bara för att producera mer av sin egen valuta och så är det bara.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s