för ett sunt banksystem

Om det finns något ämne som är angeläget att ta en titt på så är det detta med vad pengar är och vem som har kontrollen över dem.

We Need a Banking System that Works FOR Society and Not Against It

”If the money system breaks down, society can break down pretty quickly. In the financial crisis, we were hours from cash machines and banks running out of physical cash. Our current system is steadily falling apart, and we need to redesign it to work in for the benefit of society and the economy.”

positivemoney.org.uk

-

Annonser
Publicerat i ekonomi. 11 Comments »

11 svar to “för ett sunt banksystem”

 1. Helena Palena Says:

  Tur att du finns! Jag länkade till dig. Du har en mycket bra blogg. Keep up. Synd om folk bara att så mycket blod ska hinna flyta. Snart är det Amerikas tur.

  • Stan Says:

   Tack för uppmuntrande ord! Det är ju viktigt att inte bara ta de faktorer som syns med i beräkningen, som ”dom” vill ska synas. Det är som i astronomin, de får ibland räkna med att ett objekt finns som inte syns utifrån hur synliga planeter osv beter sig. Lyssnar mycket på Webster Tarpley, som studerat den dolda makten i decennier. Tänker på det Damon Vrabel sa, att de som drar i trådarna högst upp inte känner någon särskild nationstillhörighet, man spelar på en högre nivå. Och mycket tyder på att målet nu är att knäcka USA, som väl ses som ett hinder för en världsdiktatur. Men kan verkligen dessa ljusskygga makter ta kontrollen över Kina? Det är frågan, och Ryssland, förhoppningsvis inte, och så får man hoppas på ett större uppvaknande om sakernas verkliga tillstånd i väst.
   Webster Tarpleys senaste Twitter-inlägg är lite intressant:
   ”After US blatant meddling, will Egypt break diplomatic relations with US, eject ambassador, CIA station, spooks, NGOs? Sadat ousted Soviets”
   Menar han att Mubarak blivit förbannad på USA för att dom svikit honom, och vill kasta ut dom? Det vore ju verkligt intressant, då kan folket och Mubarak göra gemensam sak och kasta ut den verkliga diktatorn, och sen börja om från scratch på ett trovärdigt sätt.

 2. Helena Palena Says:

  Stan: Tänk om dom vore så smarta. Men det ska härskas genom splittring. Hur ser du på Gerard Celente?
  Jo, men dom har väl styrt Sovjet kan man säga en vända. Men Putin – ja, hur är det med honom? Och Kina? Vem kan svara på det. Det är mycket man undrar över. Vi måste också börja göra tecken till varandra. Djävulstecknet är ju upptaget så vi får hitta på ett nytt! 😛

  • Stan Says:

   Den bild jag har fått är att Putin försöker stå upp gentemot de internationella bankirerna för ett fritt Ryssland. Tar man sen upp lackmuspappret och gör Ekot-testet så stämmer det, han beskrivs väl nästan alltid på ett negativt sätt.
   Kina har nog ganska stor självständighet kvar fast man försöker nästla in dom för att få in ett grepp. Men kineserna är nog slipade, får man hoppas.

 3. Helena Palena Says:

  Va´det skulle bli en sol! Testar denna 🙂

 4. Helena Palena Says:

  Märkligt! Du har ju en wordpressblog. Men skit i solen! Hur ska tecknet se ut?

  • Stan Says:

   Det var en inställning man kunde ändra så att såna där tecken konverteras till smileys.

  • Stan Says:

   Kan inte komma på nåt tecken. Det skulle vara att bete tvärtemot vad ”dom” räknar med. Att inte agera från rädsla för att bli utan det livsnödvändiga, inte bara tänka på sig själv och strunta i andra. Inte rusa i den riktning dom vill!

 5. Helena Palena Says:

  Ja, jag tror han menar att Mubarak är förbannad. Skulle jag också bli om jag helt plötsligt blev övergiven!

 6. Helena Palena Says:

  Stan: Lärde mig göra solar förra veckan. Kul. Det är så mycket finesser man inte kan.

  Celente är nog rumsren. Vad jag förstår får han synas i mainstream och då kan man nog inte vara så farlig.

  Har också känslan att Putin försöker. Han har i alla fall satt en oligark i finkan. Han framställs verkligen som en bov i våra medier.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s