eco village

Lite inspiration om hur man kan ordna sitt liv och boende. Decentralisering, självförsörjning, självbestämmande.

-

Annonser

5 svar to “eco village”

 1. HCA Says:

  Decentralisering så länge det inte är barn inblandade, för då om någon gång kommer socialen och snor dom. Här läser jag in i decentralisering att man vill stå utanför det som kallas samhälle idag i stor grad, med hemundervisning och lägre standard. Hur bra barnen än mår så är det inte efter de normer som samhället har och därmed är det farligt och fel för barnen..
  Självförsörjning tillåts i liten skala, men om låt säga tio familjer går samman och fixar elen själva så kommer samhället och lägger sig i.. Tror, märk väl att jag tror, att man inte får ordna ström själv genom att t.ex. ha ett litet jättenkelt kraftverk på egen mark. Krävs tillstånd, och de ges enbart till de som har elnätet, och man tvingas ut på det ”allmänna nätet”.. Osäker dock..
  Självbestämmande är bara att glömma, för i grunden skall samhällets regler gälla. Dock inte alltid iom nya grundlagen som även säger att samer och invandrare skall få behålla och utveckla sitt kultur och samfundsliv, men de har inte klargjort hur det löser sig när det går emot de lagar som också skall gälla. Troligen blir det grundlagens ord som gäller, väger lite tyngre. Där finns det incitament för olika lagar i landet pga vart man kommer ifrån och bakgrunden.. Man får se till att bli en ny religion e.d. så kan man kanske komam förbi det på så vis?

  • Stan Says:

   ”lägre standard” … va fan är hög standard! http://www.youtube.com/watch?v=rSSKl5pnAEg
   Det är outhärdligt det där med myndigheternas jakt på oliktänkande, och om det är så att antalet tvångsomhändertagna barn ökar. Men dom kan inte få hålla på så längre! Det måste finnas en gräns, jag gillar Gandhi-citat jag har i vänsterkanten: “Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless or corrupt.”

   Är man ensam är det inte lätt, men om man är tillräckligt många så måste det vara något att ta under övervägande.
   En ny religion, det kanske är något att tänka på!

   • HCA Says:

    En religion helt utan tillbedjande av högre makt/väsen. Även om det skulle finnas något sådant, så är jag skarpt emot den hjärntvätt som verkar vara en hemska bieffekt av att tro..
    Ensam är både lätt och svårt. Ensamheten i sig kan bli tuff, men det är i mångt och mycket lättare att klara sig själv.
    Allt blir sas i mindre storlek.
    Att vara många ger sina fördelar såklart, men det är där och då som samhället kommer bryta sig in. De godtar misät och hemlösa i det ”vanliga” samhället, men skulle inte godta om flera frivilligt ställer sig utanför det och KLARAR sig utan samhällets allmosor och skeva sätt att hjälpa.
    Personligen tycker jag att det är synd att de som ställer sig utanför, är sas alternativa, allt som oftast är så bohemiska och av den ”konstnärliga” sorten. Kan inte se mig själv sån som person, men jag skulle gärna ge ett eller ett par år att få klara mig alldeles på egen hand av vad naturen har att ge.. Kanske blir det när barnen är utflugna, för å ta med en eller två av dom lär bara bli att man blir jagad å kastad i finkan..

    Gränsen knuffas ideligen längre och längre fram på ett otroligt skickligt sätt.
    Små och stora saker gör att vi ska godta och tolerera och även vilja att våra friheter kränks ideligen. Att barn tas om hand beror ALLTID på att vårdnadshavarna är olämpliga, eller att barnet inte ingår på ett korrekt sätt i den kollektivt bedövade massan som kallas samhället.
    Vill de inte gå i skolan, så är det problem hemma som ligger bakom. Inte att skolan är fu**ed up, för den är som den skall och måste vara vilket är den PK-linje som gäller.
    Saker som inte behöver vara problem blir problem när PK är det som styr.
    In i ledet, följ alla andra och tyck och tänk som de så går det bara finfint..

 2. Lincoln Says:

  Det är skönt att se alternativ frodas.

  Förut såg jag ner lite på dessa ”hippies” som lekte bönder. Nu börjat jag fatta att de haft rätt hela tiden. Jag kanske är lite trög men jag försöker i alla fall vara ärlig – det tror jag är viktigast – att vara öppen för ny information och medge när man skitigt på sig samt ifrågasätta när man inte förstår för att genomskåda bedragarna.

  Finns en ganska skön sajt:
  http://www.alternativ.nu/

  med mycket idéer, kunskap och erfarenhet om självhushåll. Deras forum är häftig, massa kunskaper om hur man kan klara sig själv.
  http://www.alternativ.nu/index.php?action=forum#c7

  Undra vem som tjänar på att vi tas ifrån tron på att vi kan klara oss själva? Undrar vem som tjänar på att vi alltid måste ha bindmedlet pengar mellan oss och måste anlita en ”expert” i något för att klara oss?
  Jo, jag vet! Svaret är ju självklart – men som sagt jag har varit trög!

  • Stan Says:

   Och miljöpartiet! Det föddes ur samma anda, så rätt de låg från början. Troligen mer utifrån intuition än ur en förståelse av penningsystemet, det lär ha funnits de som försökte förklara penningsystemet i partiets barndom, men som inte fick något gehör.

   Jag tror inte riktigt att jag kan ta till mig i vilken omfattning det rådande penningsystemet påverkar oss, men jag kan ana att det är enormt. Vi dansar efter någons pipa som inte vill oss väl!

   från http://www.realitysandwich.com/money_and_crisis_civilization

   ”Deflation, the destruction of money, is only a categorical evil if the creation of money is a categorical good. However, you can see from the examples I have given that the creation of money has in many ways impoverished us all. Conversely, the destruction of money has the potential to enrich us. It offers the opportunity to reclaim parts of the lost commonwealth from the realm of money and property.”

   ”Probably everyone reading this essay agrees with the principles of interconnectedness, whether from a Buddhistic or an ecological perspective. The time has come to live it.”

   The time has come to live it! Det var rätt bekvämt på ett sätt att vara en zombie i slavsystemet, bara göra som man blir tillsagd. Men det var väl inte riktigt så vi egentligen ville ha det.

   Vilken imponerande och värdefull insats de som ligger bakom alternativ.nu gör!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s