Robert David Steele Vivas

Urdrag ur en intervju med en fd CIA-agent från leewanta.com i mitten av dec. 2010. Tänkte bara citera ett kort avsnitt men det lät så hoppingivande så jag var tvungen att ta ett längre stycke. Läs hela på leewanta.com

Den 11 September, 1991, höll George Herbert Walker Bush ett legendariskt tal där han introducerade en ny världsordning, för att som han säger, möta avsikterna som mättes ut av FN´s ursprunliga grundare. Detta förefaller vara en strikt oamerikansk och icke konstitutionell synpunkt, när man betänker att dessa grundare faktiskt var den internationella storfinansen, de intressen vilka utvecklade förtexten för FN efter det misslyckade Nationernas Liga. Givetvis behöver vi ett internationellt forum för samarbete emellan jämlikar, men om vi ser på de intentioner grundarna faktiskt hade, så uttrycks det som en sorts världsregering, en tilltagande superstat via en progressiv utveckling av FN. Det här konceptet av ett supranationellt organ för globalt styre torde stå i diametral motsats med den Amerikanska Konstitutionen till att börja med, och förvisso gentemot många andra självständighetsförklaringar med, så var är då din åsikt för en sådan väg? Ganska nyligen publicerade CIA en rapport vid namn Global Governance 2025. Hur tror du den genomsnittliga Amerikanen ser på förslaget att överge sin konstitution till ordningen av en supranationell supremati? Och vilken världsordning ser Du själv som mest funktionell?

Till att börja med, lägger jag ingen uppmärksamhet vid vad Amerikanska presidenter eller Kabinettets tjänstemän säger, deras offentliga uttalanden är en mix av lögner och ogrundade koncept som man sedan inte agerar efter. Amerika bedöms bäst av var man sänder sin militär och på viket sätt man spenderar sina pengar utrikes – och allt detta är synnerligen dåligt för den Amerikanska skattebetalaren, han eller hon har tappat kontrollen av regeringen. Jag granskade CIA rapporten, och deras andra tidigare rapporter, och vill mena att generellt så är CIA, liksom överordnade Amerikanska underrättelse analytiker välmenande i avsikten, men dock inte fullt kvalificerade i denna mening, eftersom de saknar tillgång till 80% av den relevanta informationen, och dessutom inte är tillåtna att engagera sig med de 90+ länder som talar och skriver på de 183 språk CIA inte begriper.

Den genomsnittliga Amerikanen kommer aldrig att överge sitt koncept om suvären självständighet, ej heller be något annat land att överge sitt. Vi kan, icke desto mindre, finna att vi till slut bryter oss upp i mindre nationer, genom andemeningen synlig i 5,000 secessions rörelser över hela världen. Eran av uppifrån-och-ned styre genom sekretess är över, vi står i ett övergångsskede som förvisso kommer att bli väldigt otrevligt, men till slut tror jag att civilisationen avancerar, till stor del beroende på att vi kopplar upp fem miljarder människor till Internet, och att deras ekonomi, vilken är fyra gånger så stor som den en-miljard-per-år ekonomin av de en-miljard-rika, kommer att skapa betydande rikedom genom att undvika misstagen hos Väst, slöseriet hos Väst, korruptionen hos Väst.

J.F Rischard, då Vice President för Europa hos Världsbanken, skrev i sin bok HIGH NOON: 20 Global Problems, 20 Years to Solve Them, att framtiden skulle kräva hybrida nätverk av styre. Jag instämmer. Stater, företag, och internationella organisationer är inte bara korrupta, de är inkompetenta. Det som kommer att fungera i framtiden är fullt transparenta hybrida nätverk där man använder delad öppen information för att harmonisera lokal politik och policy, utgifter, och beteende. Utfall snarare än indata blir de vägledande faktorerna.

Eftersom Amerika har haft världens reservvaluta, dollarn, blir utmaningar för Amerikas valuta ett globalt fenomen. När dess framtid syntes stå på linjen skrev jag i en trend rapport att ”när dollarn faller, blir vi alla Amerikaner.” Är det i din mening önskvärt med en världsvaluta, hur ser Du då på detta? Vi kan ju övertydligt skåda den internationella finansens avsikt att forcera igenom en global valuta när de nationella valutorna fallerar, och stod redo för öppningen i långa tider.

Åt helvete med de internationella finansiärerna. Dagen kommer när de upptäcker behovet av att gömma sig. Tillgångar som land och byggnader kommer att kontrolleras av de som faktiskt bor i och upparbetar landet och bebyggelsen. OpenMoney kommer snabbt, kommun-värden bygger snabbt. Jag tror att denna utmätnings- och bolåneskandal, Wall Street derivata bedrägeri och Federal Reserve bedrägeriet var att ta det hela en värld för långt, vilket naturligtvis har väckt folket. Vi går nu in i ett mellanstadie under vilket – vi folket – börjar producera folklig bildning och allmän underrättelse som tjänar våra gemensamma intressen, och som Linux folket säger: ”sätt tillräckligt många ögon på saken, så syns ingen bugg (eller finansiellt bedrägeri).” Bolånen är ett bedrägeri – vi borde bygga lågkostnadsboende som Buckminster Fuller föreslog, jag rekommenderar verkligen hans bok från 1928, vilken jag även har recenserat och granskat: Ideas & Integrities.

Så var bär vi hän från denna punkt på kartan? Vad känner Du är det mest effektiva sättet att påföra vitala förändringar och upplysning beträffande de djupare utmaningarna i världen och Amerika? Dina sista tankar eller budskap för idag?

Jag var mäkta ärad av en inbjudan för att tala vid Södra Danmarks Univesitet, Oktober 2009, och mitt kapitel, The Ultimate Hack Re-Inventing Intelligence to Re-Engineer Earth, blir ett avsnitt i boken som produceras just nu för att distribueras i tidiga 2011. Den finns redan online på länken given. Med min trilogi om Mänsklig Intelligens, och presentationen jag gav i Chile som bakgrund, får jag intrycket av att mänskligheten har nått maximal nivå av inkompetens, de Weberianska koncepten om uppifrån-ned/befalla-och-kontrollera har blivt fullt misskrediterade av resultaten, så nu påbörjar vi en återgång till en mer naturlig ordning vilken därför är en öppen planlösning, botten-upp riktad, kommun-baserad, och framför allt mänsklig. Mänsklighetens väsen förstördes av den industriella eran, människor blev handelsvara, och man dolde eller ignorerade de sociala och miljömässiga kostnaderna för rovdjursorienterad kapitalism, virtuell kolonialism, och unilaterala militärer – ärligt talat, USA förstörde hopp i över 200 länder, och jag önskar absolut se alla 750 Amerikansk militära baser runt om i världen stängas ned, och våra trupper vändas hem igen.


* * *

Nordkorea verkar agera förnuftigt för att ha en fredlig relation med sina grannar, men Sydkorea, som tydligen har en ungefär lika USA-styrd regering som Sverige, kämpar på för att hålla spänningarna vid liv… – Sydkorea avvisar invit om samtal Japan to hold naval drills involving U.S. warships in East China Sea

-

3 svar to “Robert David Steele Vivas”

 1. Helena Palena Says:

  Bra! Tänk att världen styrs av inkompetens. Webers mörker är här. Men nu vänder det. Det var verkligen hoppingivande. Varje litet ord i rätt riktning gör skillnad.

 2. Helena Palena Says:

  Jag har länkat till dig i mitt inlägg idag.

 3. Stan Says:

  Tackar för länkningen! Ja det låter hoppingivande det han säger, och det bör finnas en hel del insiders med kurage som inte vill ställa upp vad för grymheter som helst som kanske kan hjälpa till från insidan så att säga.
  Han nämnde Buckminster Fuller, råkade just få syn på en sida idag med texter av honom, han dog 1983, ett citat från honom:
  It is now possible to give every man, woman and child on Earth a standard of living comparable to that of a modern-day billionaire.

  This is not an opinion or a hope — it is an engineeringly demonstrable fact. This can be done using only the already proven technology and with the already mined, refined, and in-recirculating physical resources.
  http://www.futurehi.net/people/bucky_fuller.html

  Såg också idag att leewanta inte kommer att fortsätta publicera inlägg, synd, det var värdefullt med så insiktsfulla kommentarer på svenska. Men i gengäld så har ju en annan bra svensk blogg dykt upp – http://parasitstopp.wordpress.com


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s