ekonomi, media och mat

Vill peka på ett par viktiga inlägg på andra bloggar – Stoppa finansparasitismen nu!

”Vilka skapar pengar? Vad är pengar? Vilka tjänar på att vi använder pengar? Har de som skapar pengar en agenda som påverkar hur samhället formas?”

You bet! kan man väl säga som svar på sista meningen. Och intERIK tar en välbehövlig titt på det eviga terrorism-andet – Baklängesgenomgång – och beskriver bra i ett annat inlägg folkets fiende nr 1, mainstreammedierna så här: ”koncentrationsägda traditionella kanalerna som lever i gränslandet mellan förbrukat förtroendekapital och monopol”.

I dessa förekom stora rubriker igår om djurfoder och ägg som kan innehålla gifter, som får mig att reagera så här; det påminner om förra året i USA då det var stor uppståndelse om risk för salmonella bland en stor mängd ägg, det lät precis likadant. Vilket sen följdes av strikta lagförslag som i stort sett skulle göra det olagligt att odla själv och ge bort eller sälja till sina grannar! Är nu det här också en skapad händelse!?

Hur det än förhåller sig i det här fallet i Tyskland så är det nog svårt att förneka att en bestämd kampanj pågår över hela världen i syfte att göra oss beroende av de centralt kontrollerade storbolagen för att få tillgång till livsnödvändigheterna, som mat. Monsanto beter sig som en maffiaorganisation och försöker tvinga lantbrukare att bli beroende av deras patenterade utsäde, vilket gör att de har total kontroll över matproduktionen och kan stänga av tillförseln när man så önskar!
Vi såg ju som ett led i detta ett lagförslag från Jordbruksverket nyligen som skulle försvåra för egenodling genom att lägga avgifter på vissa fröer t.ex. Och det finns begränsningar av hur mycket egenodling som får förekomma av vissa sorter. Det förekom lite positiva tongångar på facebook-gruppen efter ett möte som frö-branschen haft med Jordbruksverket i december. Men jag tvivlar starkt på att myndigheterna sviker sina uppdragsgivare, storbolagsmaffian. Man har nog fått rådet att stryka folket medhårs nu så att protesterna lägger sig, och sen köra över dom sen i vanlig ordning och införa lagarna i alla fall.

Vad vi behöver göra är att vidta motåtgärder. Dels starta så mycket egen odling man kan, och helst ta fram fröer själv. Det är nog den mest meningsfulla sysselsättning man tänka sig i dagens läge!
Sen hörde jag talas om begreppet forest gardening, låt oss odla lite överallt! Att ha som mål att på så många platser som möjligt ordna vackra parker där det växer i överflöd av frukter, grönsaker osv. Ungefär det som mykorrhiza.se sysslar med!

-

>

2 svar to “ekonomi, media och mat”

  1. Helena Palena Says:

    Stan: Jag har elva hönor och en tupp. Går dit morgon och kvälll. Ska gå ut nu och ge dom mat. Alltså lite extra matrester. Sin säd och sina snäckskal har dom hela tiden plus en balja med sand i som dom kan bada i. Det vill dom. Dom har gått ute hela sommaren och är vana att sandbada i rabatterna. Världens godaste ägg blir det. Det är annat det än burhöns som får trängas 5 st i ett utrymme som är lika stort som ett A4.

    Dioxin – läskig. Fettpelletts. Hur kan såna komma på avvägar. Verkar lite skumt! Det är tecken i skyn.

    • Stan Says:

      Låter härligt med äkta hönshållning och äggproduktion. Jag planterade ett äppelträd innan vintern, dom hade inte sorten Melon som jag såg att du rekommenderade. Ska se om jag kan få tag på ett sånt också!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s