jobben, jobben, jobben

What does a human being do when there is nothing to be done?
Tänk om vi lyckas så bra i vårt samhälle att t.ex. en fabrik som behöver 100 personer som sköter maskinerna, ställer fram material och tar hand om produkterna som kommer ut, att det räcker med att en person kommer på morgonen, trycker på en knapp, lägger händerna på ryggen och strosar en runda för att konstaterar att allt funkar som det ska! Vilket skräckscenario! Då skulle massor av människor hamna i utanförskap! En människas främsta uppgift är ju att vara en kugge i penningekonomin, har hon ingen plats där är hon ett problem. Och även om vi inte säger det rakt ut så förväntas hon förstå att hon är mindre värd än den som har en sk ‘anställning’, och bör känna sig missnöjd med sig själv.
Är det något vi behöver reflektera över i vår kultur så är det väl vår syn på ‘arbete’. Jobben, jobben, jobben.
Tänkte också på det här att det finns flera som har förslag om att man ska satsa på infrastruktursatsningar för att få igång ekonomin. Det är väl mest USA det handlar om, och de som föreslår är t.ex. Webster Tarpley, Larouche (vars svenska gren finns på larouche.se) och American Monetary Institute (AMI), och man vill då att staten ska hävda sin självklara rätt att skapa och sätta i cirkulation nya pengar. Säkerligen helt rätt, men vad gör vi om vi i en framtid har alla vägar och järnvägar tip top, och allt annat nödvändigt, vatten, sjukvård osv? Har vi förmågan att leva ett liv där de nödvändiga sysslorna tar mycket kort tid att utföra?
Det finns några intressanta artiklar om vår syn på arbete på newsmill – Dags att nedvärdera lönearbetet och införa medborgarlön Öka arbetslösheten
Och ett mycket bra inlägg på adahh.wordpress.com:

den 5000 år gamla bhagavadgita

sa redan då om entrepenörer

mudhas

åsnor

mudha som är sanskrit översätts till åsna,dåre eller

en som har stora ambitioner men en ytterst liten hjärna

ambitioner att bli rikast att bli mest framgångsrik

till vilket pris då

jo att förlora sin eviga själ att förlora sin livsviktiga uppgift som åligger människor

nämligen självets förverkligande

att ta reda på Vem är Jag?

* * *

Så det var det som var målet med wikileaks-projektet! Eller kanske ett av målen? Början till slutet för ett fritt internet: Efter Wikileaks senaste publicering väntas världens regeringar skynda på utvecklingen mot ett slutet nät

Zen Garden
Think about it. Where is this seemingly staged Wikileaks furor taking us? While we participate in digging into the juicy tidbits of information that incriminate just about anybody and everybody, where is it all going?

All they need is ‘the right incident” to justify bringing on full control. Like ”Internet Terrorism”? They just can’t use that term enough now, can they. After all, it’s a war on terror, and ”if you’re not for us, you’re for the terrorists.” The ultimate false choice, just like everything else they foist on the human consciousness.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s