euro mm

Ord från Leewanta, som tydligen studerat makten och ekonomin ur ett djupare perspektiv under många år:

Vi ser det som idag oundvikligt att eurozonen och EU kommer att kollapsa, så varför man passar på att slösa pengar på ett svart hål under tiden är bortom underligt. Om EU faller i en kollaps tar det ned världen på det finansiella planet. Vad kommer den kriminella eliten som skapade kaoset att råda till? ‘Oj…det är nog bäst vi tar bort ländernas valuator, och stiftar en global bank, med en valuta…vi sitter ju alla i samma båt och länderna kan man inte lita på.. ‘ Samma lömska skval som man alltid kan förvänta sig ifrån folk som genuint uppskattar Machiavelli, men allt fler känner till spelet på förhand, vilket successivt kommer att påverka premisserna.

Den socialism som EU byggde på, men som sedan leninifierades, skulle bli en port för en världsregering, världsvaluta och en superbank, men nu ser man att det inte ens på konceptuell nivå var ett livskraftigt koncept. Svårt att sälja, ännu svårare att leva med, för det är en orealistisk dröm, långt mer orealistiskt än det misslyckade EU. Man kan inte bygga en praktisk integrerad värld på maktfänga politiker som inte kan någonting, men som gillar att trippa omkring i nonsenskarriärer, bläddra på läpparna, och inte tillföra världen något av substans. Den dagen världen integreras till en virtuell stat, är den dagen folk gör det spontant och av sin egen vilja, nedifrån och upp, säg om 10,000 år. Allt annat blir missfoster. Allt som bygger på bankelitens visioner blir missfoster, vilket vi redan ser idag.

Leewanta skriver också angående wikileaks, att om något slås upp så stort och ges sådant utrymme i mainstream så är det något som sker med en avsikt. Jämför t.ex. med Sibel Edmonds, som har jobbat inom FBI (eller CIA) som tolk om jag har förstått det rätt. Hon har kommit med senationella avslöjanden om att CIA (?) hade kontakter med Osama Bin Laden ända fram till kort innan 11 september 2001. Hon har väl inte givits riktigt samma uppmärksamhet som Assange i mainstream! Edmonds väntar nu med spänning på att det bland alla papper som wikileaks publicerat ska dyka upp sådant som rör hennes område – Digging Deeper in Years into Wikileaks’ Treasure Chest – Intressant också det hon skriver om reaktioner på ett inlägg hon gjorde nyligen om att Jefferson och Franklin hamnat på listan över terrormisstänkta!

Mycket bra ledare från Fria Tidningen – Den galna euron:

Irland, Portugal, Spanien… Land efter land står på tur för att gå igenom ekonomiska stålbad. Men vad handlar det egentligen om? I Portugal stod landet stilla förra onsdagen, på grund av en generalstrejk mot landets åtgärder mot krisen. I Dublin demonstrerade 100 000 irländare mot uppgörelsen mellan regeringen, Internationella Valutafonden och EU. Är det bara gnällspikar från Europas fattigare länder? Nej, knappast. Men det är ett intressant experiment i att lura en hel kontinent som vi nu ser. För det handlar om att lura i oss alla att ingenting är eurons fel. Ingen ska få misstänka att krisen skulle ha något att göra med EU:s projekt att driva alla medlemsstater till gemensam valuta och genensam penningpolitik.

För övrigt vill Folkpartiet fortfarande att Sverige ska anslutas till euro-valutan så snart som möjligt. Snacka om ett parti som behöver nyktra till.

Och … Varning för Max Keiser! Jag hörde honom säga det. Hos Alex Jones för några dagar sen, att han förespråkar gulduppbackad valuta. Leewanta tycks i och för sig också vara inne på att det åtminstone till viss del bör finnas gulduppbackning. Det här är något som borde redas ut nämare, Max Keiser började ju prata med Ellen Brown om det för ett tag sen. Hon och Bill Still är ju klart emot det. Nog har väl dom rätt, nog är det väl de som skott sig på det gamla systemet som sitter på det mesta guldet och skulle gynnas av det också. Och visst skulle det gå att ha koll på penningmängden med ett penningsystem som var fritt från korruption, som inte kontrollerades av privata aktörer!

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s