Vi vill inte att Sveriges medlemskap i EU skall skrivas in i grundlagen!

I går tog SvD in en artikel från Nej till EU! om grundlagsförändringen! När det idag ska röstas om det andra av två riksdagsbeslut med val emellan. Ungefär sex månader för sent, det första riksdagsbeslutet togs i början av juni och valet har hållits utan ett knyst i offentligheten så att medborgarna fått en chans att reagera!

Säg nej till grundlagsändringen

Från artikeln:

En sådan maktförskjutning innebär en allvarlig inskränkning av öppningsorden i regeringsformen. Där stadgas som sagt att ”All offentlig makt utgår från folket” och att ”Riksdagen är folkets främsta företrädare”. Med Lissabonfördraget blir detta än mer bara tomma ord. En stor del av makten i Sverige kommer att utgå från Bryssel och kunna genomdrivas oavsett vad de folkvalda i riksdagen tycker. Efter Lissabonfördraget styrs Sverige från Bryssel snarare än Stockholm.

Men de EU-positiva partieliterna agerar som om EU-medlemskapet är en marginell förändring. SNS Demokratiråd beskriver förhållandet som ”dagens konstitutionella mörkläggning”.

Kontentan är att det svenska medlemskapet i EU har varit, är och förblir oförenligt med den svenska grundlagen. Försvara demokratin. Sverige ut ur EU!

Sverige har lurats in i EU i strid med grundlagarna, därför försöker man passa på att ändra grundlagarna i efterhand, helst så att ingen märker det. Med behändig hjälp av de dresserade korrupta medierna!

Ett urval av kommentarer till artikeln från SvD:

Slut på Sveriges självständighet?

Inget om detta på DN och bara en liten artikel på SVD samtidigt som Sverige blir ett medlemsland i Europas Förenta Nationer. Vad EU topparna vill vete gudarna, vi lär bli varse men vi kommer knapast att ha ngt att säga till om. Går detta igenom har våra politiker sålt vår självständighet och bör hållas personligen ansvariga. Hur man genomför detta är bissart. M tvingar oss att jobba arslet av oss och smyger sedan så mycket som möjligt med detta. Demokratiskt? Vems ärenden går de och varför?
:::

förtryckets dagar

Nu börjar Svensson vakna till medvetande om vart det är på väg. Vi har i praktiken redan en superstat där demokratin bara är en kuliss. Med finanskrisen som ursäkt kommer skattebetalarnas sista tillgångar överföras till bankerna genom diverse ”stödlån”, och därefter har vi fullbordat avskaffandet av medborgerliga friheter. Men hav förtröstan. Ambitionen att halvt förstulet ombilda EU till en diktatur har visserligen lyckats, men förtryckets dagar blir inte många.
:::

Vansinne del 1

Allt är så korkat. Varför gör vi detta? Vad vinner vi på det? Vad kan vi förlora på det?

Vi vinner inget och riskerar att stå med en kvarnsten kring halsen. Rent vansinne! Speciellt i dessa statsfinansiellt oroliga tider. Slår vad om vi snart sitter med värsta räkningen för Greklands, Iralands, Spaniens m fl excesser.
:::

Eget personligt ansvar

Det här är inte vilken liten skitomröstning som helst om vilken liten skitfråga som helst. Det handlar om grundlagen och Sveriges självständighet som nation. Var och en som trycker på sin knapp i kammaren gör det med eget personligt ansvar. Det är inte partiledaren eller partiet som trycker på knappen, utan riksdagsmannen personligen. Må de besinna att de med fel tryckning sviker miljoner väljare och går bakom deras rygg då detta inte debatterats ordentligt. Riktigt tung karma.
:::

världsrekord i dumhet

världsrekord i dumhet att cementera fast sig när EU står för de största problem EU har haft. Flera EU stater håller på att braka ihop. Diktatur att inte detta togs upp i valrörelsen så att folket fick säga sitt. Detta är fascismen.
:::

Otroligt

Hur kan det vara att vi får aldrig veta vad som är på gång, det är väl för att journalisterna har glömt sitt uppdrag att upplysa o granska. Det journalisterna o politikerna gör är att vara duktiga knähundar o jasägare. De ser inte till folkets bästa som betalar dem utan bara till sitt eget.
Fy f……. vad bedrövligt det är i brottslingarnas o dårarnas paradis Sverige.
:::

Re: rutger, 2010-11-23 22:41

Nu har regering och riksdag gått över anständighetens gräns. Mitt tålamod är slut.
Både jag och min man har nyss ansökt om medlemskap i Folkrörelsen Nej till EU.
Jag kommer naturligtvis att läsa SNS-rapporten, men det lär inte ändra mitt beslut.
Hoppas vi blir riktigt många som protesterar kraftfullt mot att vi blivit så totalt grundlurade av våra svekfulla politiker.
:::

Politikers förakt av demokratin

Vilken demokrati är det man ständigt pratar om? Man kör ju över folket i alla viktiga frågor. Och opinionsbildning det är ju knappast rent spel där heller.. Kolla på frågan om Lissabonfördraget & Irland, vilket förakt för folklig vilja & demokrati våra självvalda politiker hyser.
:::

Varför ger jag mig in?

Grundpelaren många står på i sina diskussioner är att EU är folkligt styrt och massmedia alltid talar sanning. Om man rotar inom EU så ser man klart och tydligt att det pågår en agenda att centralisera makten. Det borgarna får skit för är EU-direktiv, att centralisera ekonomiska makten (Skrota länders egna ekonomiska makt) är en agenda. Att tro att lägga en lapp i en låda vad fjärde år är demokrati så är man lurad, verkligen lurad. Vi fick inte säga ett pip om EU-konstitutionen till exempel.
:::

Förvånad

Massmedia säger sig själv att rapportera vad som händer i världen men i stort sett inget om grundlagsändringen. Betalar folk verkligen pengar för att få nyheter från massmedia när dom inte ens rapporterar om grundlagsändringen? Och massmedia skall vara oberoende? HA! Svensk media ägs och kontrolleras av två koncerner, Schibsted och Bonnier. SVT är inte mycket bättre.
.
Demokrati hade varit bra, om vi hade haft det i praktiken och inte bara på pappret.

Låt detta bli början på en ny folkrörelse! Kanske ett nytt parti.
facebook-gruppen: Vi vill inte att Sveriges medlemskap i EU skall skrivas in i grundlagen

UPPDATERING!

Idag kommer DN med en artikel om grundlagsändringen, när det redan är för sent. Uppdraget att hjälpa till att smyga igenom den är i stort sett slutfört, då kastar man in ett litet inlägg om att det varit för lite mediebevakning om det! – I dag får Sverige en ny grundlag Massor av arga kommentarer i stil med de ovan. Jag skrev en för ca 20 min sedan som ännu inte släppts igenom: Vi som är privilegierade och har fått ta del av riktiga media med verklig journalistik har känt till de här oegentligheterna ganska länge, se här – http://www.box.net/shared/sr3sm78f04 – ca 14.49. En annan kommentar som tagits bort (inte min): ”Jag är så förbannad… Jag och många andra har efterlyst mediabevakning på detta område under lång tid, men utan resultat! Att media håller samman och framförallt håller våra korrupta politiker bakom ryggen, råder det för mig inga tvivel om. Att kalla svensk media annat än en enda stor propagandaapparat, dessutom i världsklass, vore direkt felaktigt! Svensk media är totalköpt och många är lyckligt ovetandes om detta faktum… Varför skriver du artikeln nu? Nu är det ju för sent!! Strategi månne?”

-

4 svar to “Vi vill inte att Sveriges medlemskap i EU skall skrivas in i grundlagen!”

 1. Helena Palena Says:

  Ska vi se DNs artikel som ett hån? Ja, det ska vi.

 2. Stan Says:

  Det känns ungefär som när man kom ett halvår efter svininfluensa-vaccineringskampanjen med lite försiktiga artiklar om allvarliga biverkningar och om hur inblandande läkemedelsbolagen var i beslutet att massvaccinera. Som för att försöka återupprätta lite förtroende när propaganda-uppdraget redan är slutfört, vilket i det här fallet var att hålla tyst.

 3. jonas Says:

  Ja, eller som när Expressen o dyl börjar basunera ut ”avslöjanden” om Alliansregeringen (direkt kopierade från Alliansfritt.se) veckan efter det stod helt klart att de vunnit och bildar regering. Då är det så dags att försöka rädda ansiktet och framstå som grävande, kritiska journalister. Jag tror jag spyr.

 4. Antonia Says:

  Onekligen känns som om EU sjunger sista versen. Eller i alla all har börjat gräva graven de kommer att begravas i.
  Folket kan inte att säga till. Man blir ställd inför klara fakta.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: