folkligt uppvaknande

Ett missnöje med makthavarna bubblar på flera fronter nu!

 • Grundlagsförändringen.
  En artikel på svd.se om grundlagsförändringen skriven av SD-politiker har genererat massor av arga kommentarer. Ett upprop, också på initiativ av SD, har nästan 9 000 underskrifter. Dock inte min eftersom man inte kunnat låta bli att skriva om ”utlänningar” på ett nedlåtande sätt. Det känns lite sent att starta ett till upprop…. eller det är det kanske inte! Beatrice Ask skrev på sin facebooksida för någon dag sedan att hon var på en kompetensdag för 900 jurister som ska få ökat oberoende i och med den nya grundlagen som väntas träda i kraft vid nyår. Hon har fullständigt överösts med kommentarer om svek och landsförräderi pga den här lagändringen och hur den har gått till. Vet inte om hennes sida går att se om man inte har facebook-konto. I vilket fall som helst vill jag citera ett par kommentarer som jag tyckte var särskilt bra:

  Det absolut viktigaste med den här omröstningen har faktiskt enligt uppgift redan hänt; Som bekant kräver en grundlagsändring två omröstningar i riksdagen med ett val emellan. Den första omröstningen ägde rum i somras. Den skedde genom handuppräckning!!! Det normala är ju att de röstar via knapptryckning.
  Handuppräckning har den funktionen att man bara får antal röster för och emot, men inte VEM som har röstat vad. Varför användes denna metod till just denna fråga?
  – Svaret är självklart: De vet om att det senare kan bli rättegångar mot dem alla och därför vill de inte att det dokumenteras hur de röstade i frågan. De vet även att en av åtalspunkterna då blir högförräderi. Röstmetoden visar att de är VÄL MEDVETNA om sina handlingar.
  Dessutom, oavsett hur de röstar så stöder sju partier förslaget medan ett enda parti är emot. Vi får hoppas att samtliga SD:are tar med mobiltelefoner med inbyggda videokameror och att folk på läktaren också filmar hur de röstar. De filmerna kommer mycket väl till pass om ett par år.
  Bli inte förvånade om röstresultatet blir 173 emot och 176 för. Det är bara taktik det också inför en eventuellt kommande rättegång. Då finns ju för svag bevisning tror de. Gå inte på det. Det är bara taktik för att klara sig vid en rättegång.
  Förslaget går igenom oavsett storleken på majoriteten. Att detta förutspås i förväg bevisar att det bara är taktik och inga verkliga ”avfällingar” som röstar emot från de sju partierna.
  ——–
  OM den nya grundlagen klubbas igenom så kan vi vända även det till vår fördel. Fler blir politiskt intresserade och soporna i riksdagen kan bli bortvalda.
  Sedan är det bara att anta en ny grundlag med en ordentlig konstitution som skyddar mot myndighetsövergrepp och med strikta linjer om vad politiker får men framför allt INTE får göra. Så utlyser vi rask ett nyval och röstar så igenom den nya grundlagen med mycket stärkt skydd för medborgarna mot myndigheterna. Svårare än så är det faktiskt inte.

  Det är något mycket unket med det här ärendet, som det här att man inte röstade med knapptryckning som man brukar. Om man lägger till medias väldresserade tystnad om det får man samma känsla som under förra årets svininfluensakampanj, här har husse himself sagt till på skarpen i bakgrunden om vad som gäller.
  facebook-gruppen – Vi vill inte att Sveriges medlemskap i EU skall skrivas in i grundlagen – Någon har gjort en fin bild åt Beatrice Ask.

 • Jordbruksverkets förslag som motarbetar den fria hobbyodlingen.
  Här är det folkliga uppvaknandet ännu större. facebook-gruppen Försvara det fria fröet har över 2500 sympatisörer och deras event nästan 10 000 undertecknare. Till och med betydelsefulla folkpartistiska politiker talar om att det är dags för en folkrörelse av guerilla gardening!

 • Kampanjen att köpa silver för att få storbanken JP Morgan på fall. maxkeiser.com Hur ska det gå med det här? Vad händer om en riktig krasch hotar en sån storbank, vad för slags desperata reaktioner kan man vänta? Har tillräckligt många insett att lösningen ligger i en bankordning som agerar i folkens och medborgarnas intresse där den demokratiskt valda församlingen har kontroll över penningskapandet!? Så att inte världsledarna och marionetterna som agerar i finansoligarkernas intresse får gehör för sina oerhört ”välmenade” lösningar med global regering och global valuta!

  Från leewanta’s blogg hämtar jag ett citat som ger en kommentar till mina funderingar om vad det egentligen är för sorts värderingar och mål med samhället som partier som m och fp har. På tal om att euron är färdig för kollaps:

Det intressanta var att finansen lyckades övertyga marknadsivrare och nyliberala politiker om något som faktiskt är en kommunistisk idé, att socialisera en supranationell valuta, och få dem att tro att produkten var något marknadsmässigt. Jaså? Vilken produkt då? En tysk BMW, eller en Portugisisk korkskruv? Det visar att dessa politiska nyliberala demagoger inte följer ideologier, de följer de stora, som förmodligen skulle kunna sälja in vad som helst, under vilken täckmantel som helst, bara för att de är stora nog att blända de hedersbefriade reaktionära imbecillerna.

  Euron och EU är färdigt för kollaps! Hur kaotiskt det än blir så hade alternativet att allt gått enligt planerna för krafterna bakom det varit värre!

  Det största hotet mot världen, NATO, håller ett stort möte just nu. LÄGG NER NATO!

  No To Nato: No to ‘New’ Nato Strategy

  NATO has no place in our vision of a just world. It stands in opposition to democracy, as its support for the corrupt and warlord backed Karzai regime in Afghanistan and its repeated repressions of free speech and assembly on the occasions of NATO summits demonstrate. Its creed is aggressive, expansionist, militaristic and unjust. We call on all peoples to reject these values, to reject and resist NATO and its vision of global domination and to join with us in building a world of peace without NATO.
  No to NATO!

  no-to-nato.org

  -

  Annonser

  Ett svar to “folkligt uppvaknande”

  1. Sverker Says:

   Det här blir kalas! Det troligen snabbaste sättet att få de patologiskt giriga på fall är att folk helt enkelt köper silver. Dels så töms bankerna på leksakspengar. Dels så får de som köper silvret värdesäkrat sina tillgångar och dessutom en otrolig värdeökning, då silver(och guld)priserna manipulerats neråt under lång tid.
   De stackare som köpt silver i form utav intyg är stekta. Det har sålts intyg med en faktor på ca 1000 mot vad som finns fysiskt silver. Alltså egentligen samma grundprincip som de tidiga guldsmederna gjorde och på så viss grundade banksvindleriet.
   Synd att folk inte tänker.


  Skriv här

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s