Ljungbeck om grundlagen mm

Mycket bra sagt angående den lömska grundlagsändringen – Olle Ljungbeck i arbetarbladet.se:

I Sverige har under några års tid pågått en utredning om ändring av Sveriges grundlag (Regeringsformen). Efter att utredningen lämnat över sitt förslag togs det första beslutet (vid grundlagsändring skall två beslut fattas med val emellan de båda besluten) den 2 juni i år. Nästa och slutligt beslut skall tas i riksdagen den 24 november. En av ändringarna innebär bl. a. att det i Regeringsformen skrivs in att vi är medlemmar i den Europeiska Unionen (EU). Enligt grundlagen får ändringen inte innebära att vi ändrar statsskick. Men det är vad vi faktiskt gör om ändringen kommer till stånd. Vår grundlags portalparagraf uttrycker att ”all offentlig makt utgår från folket”. I detta fall har inte folket hörts och man tar även i från det dess grundlagsfästa makt.

Politikerna motiverar detta med att vi har ett representativt system och därför kan riksdagen besluta utan att höra folket. Det är emellertid totalt fel. I förarbetena till grundlagen hävdas gång på gång att medborgarna skall informeras före val om frågor av vikt såväl för individen som för samhällsutvecklingen och konstitutionen. Men detta ignorerar politikerna.

Här är hennes förklaring. ”Att grundlagsändringen inte diskuterats i valrörelsen gör inte att ändringen inte sker i grundlagsenlig ordning. Grundlagsutredningens betänkande, regeringens proposition och KU:s betänkande har varit offentliga som alla andra förslag och har alltså varit möjliga att diskutera i valrörelsen. Att de inte diskuterades kan man givetvis beklaga, men det innebär inte ett grundlagsbrott”. Sydow Mölleby inser inte att det är hon och övriga riksdagsledamöter som haft skyldigheten att informera medborgarna!

Mot Sydow Möllebys förklaring har jag följande mycket allvarliga invändning. För det första säger förarbetena till grundlagen att frågor av det här slaget skall tas upp i samband med val.

Om Sydow Mölleby och övriga som röstade ja till beslutet den 2 juni och tänker göra det också den 24 november hade läst direktiven till grundlagsutredningen hade de sannolikt haft en annan åsikt. I direktiven står nämligen. ”Utredningsarbetet ska bedrivas på ett öppet sätt och ska stimulera en författningspolitisk diskussion i hela samhället. Särskilt pekar direktiven på användandet av nya teknologier”. Det är att märka att utredningen bestod av riksdagsledamöter förutom experter och administrativ personal.
Att som Sydow Mölleby påstå att den enskilde medborgaren själv skulle känna till alla de utredningar som pågår och därför sätta sig in i dessa är så dumt att det måste komma från en riksdagsledamot utan ansvar för demokratin. Nej samtliga riksdagsledamöter som röstar ja till det liggande grundlagsförslaget har tydligt visat sitt förakt för demokratin och folkviljan. Det finns inga förmildrande omständigheter. Ni är inte demokrater.

 

I dag är situationen denna. Om samtliga röstberättigade medborgare i Sverige röstar fram en regering som vill föra en politik som strider mot EU:s vilja kan den inte göra det därför att våra regeringar och riksdagar efter EU-inträdet lämnat över folkets makt till unionen. Sverige är därmed inte längre en demokrati och fri och oberoende stat.

Hade de här kommentarerna från riksdagskvinnan kommit från en moderat eller folkpartist hade det varit illa nog, men hon är alltså vänsterpartist! Ett tydligt tecken på att allt totalt har spårat ur.

* * *

Sen har ondskans häxmästare nr 1 varit i farten igen, Jan Helin och Aftonbladet – Hemligt liv på nätet. Det som hänt är att någon skjutit mot flera personer i Malmö, varav en dödats (var alla invandrare? nästan uteslutande står det, tydligen inte riktigt alla). En man har gripits som tydligen förnekar brott. Nu har Aftonbladet ”tagit del av uppgifter” om att den misstänkte besökt t.ex. Alex Jones och Jeff Rense‘s websidor, två av de mest kända internet-radiovärdarna som sen många år försöker avslöja de dolda makthavarna. Det här är precis vad man kunde vänta, att någon våldsverkare skulle dyka upp som man kunde smeta ihop med kritiker av makten. För mig låter det inte särskilt troligt att någon som skjuter mot invandrare skulle ha inspirerats av sådana som Jones och Rense. Tvärtom, lyssnar man på deras program så får man väl bilden att roten till ondskan och problemen kommer från höga makthavare som håller sig dolda i bakgrunden. Det är nog snarare någon som har noll koll som riktar sin vrede mot det som först dyker upp framför ögonen. Däremot kan jag tänka mig att besök på aftonbladet.se skulle kunna få någon förvirrad, lättledd individ att rikta sitt missnöje mot någon särskild folkgrupp! Helin och hans gäng har möjligen inte tagit del av uppgifter om att den misstänkte besökt dylika sidor?
Är det så att de här skjutningarna i Malmö också är iscensatta just för det här syftet, att kunna misstänkliggöra de som ifrågasätter makthavarna?
Två för mig okända namn står som undertecknare till AB’s artikel. Var den för billig för att någon av de gamla skulle vilja sätta sitt namn under den? Är det två unga stackare som studerat till journalister och är glada att dom fått ett jobb som utnyttjats till detta smutsjobb av de kriminella elementen på denna tidning?

 

Jan Guillot om de groteska tillslagen mot ”terroristmisstänkta” i Göteborg – Vi avskaffar vår demokrati – för att skydda den

Mer märkligt som händer, Fox News tar upp ett ifrågasättande av 9/11-händelserna utan att förlöjliga och förringa de som kommer med detta. Är det desperata försök att upprätthålla någon sorts trovärdighet hos propagandamedierna som pågår? Och gäller detsamma om avslöjandena om att USA’s och Israels ambassader i de nordiska länderna spionerar på medborgarna i dessa länder? Det skulle ju kunna vara en sk äkta händelse som gjorde att det avslöjades och att man sen tyckte att man var tvungen att gå ut med det. Men man kan nog utgå från att det som kommer ut i propagandamedierna kommer ut därför att de dolda makthavarna vill det, eller i vart fall vinklas enligt deras önskemål. Många sk ”journalister” vet nog inte riktigt vems ärenden man går, utan man är väldresserade, och har fått jobbet för att man visat sig pålitlig att leverera material med ”den rätta” vinklingen. För att man har förmågan att känna av vad som passar sig.

Det mesta av dagens info har jag hittat hos Pillerill på facebook. Tack.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s