time for a new theory of money

Ann Pettifor – The Broken Global Banking System

Om det är så att det gamla systemet är uttjänt så gäller det att ha förslag på hur ett nytt fräscht ekonomiskt system ska se ut. Jag tror på Ellen Browns idéer, naturligtvis ska det demokratiskt valda styret ha ensamrätten att skapa och sätta i cirkulation nya pengar, (vilket av någon anledning är förbjudet enligt EU’s regler, det måste vara ett misstag att den regeln skrevs in!) i syfte att skapa och upprätthålla ett välstånd för alla. Ett steg på rätt väg kan vara att starta banker ägda av det allmäna. Och drivna i det allmänas intresse, kom inte dragandes med Nordea som exempel på att det inte är bättre med statligt ägda banker. Hur det är t.ex. med SBAB vet jag inte, men styret av vårt land är så genomkorrupt så de får säkert inte agera fritt i folkets intresse, antar jag.

TIME FOR A NEW THEORY OF MONEY

”We have emerged from the financial crisis with new clarity: Money today is simply credit. When the credit is advanced by a bank, when the bank is owned by the community, and when the profits return to the community, the result can be a functional, efficient, and sustainable system of finance.”

Ellen Brown har också en ny intressant artikel om Kina – CHINA’S CREATIVE ACCOUNTING: USING DEBT AS A TOOL FOR ECONOMIC DEVELOPMENT – Kina har lyckats hålla sig relativt fria från det internationella centralbankssystemet och har därmed större frihet att agera i landets intresse.

smokingmirrors.blogspot.com:

”The game is up so you can expect them to go for desperation and I can only hope that there is someone involved who still has some honor and any feeling for humanity who screws up the coming false flag and a lot of people don’t have to die. I’m hoping personal gain will win out and one of them will betray the others. I’m hoping any numbers of positive scenarios are going to happen. I am asking, I am insisting I am appealing, I am commanding, I command that you screw up this thing right in front of the whole world.”

Precis!

Sade – pearls – oj oj oj


-

Annonser

4 svar to “time for a new theory of money”

 1. Tre i samma båt = Två-parti-stat! Ohly är Svarte Petter! SD rockar fett! « Helena Palena Says:

  […] inte spelar någon roll vem som sitter vid makten. Det har han alldeles rätt i för under rådande finanssystem som världen tvingas leva under blir det samma soppa hela tiden. Det är Nato som bestämmer. Nato […]

 2. Josef Boberg Says:

  ”Om det är så att det gamla systemet är uttjänt så gäller det att ha förslag på hur ett nytt fräscht ekonomiskt system ska se ut. Jag tror på Ellen Browns idéer, …

  Jo… – det gör jag med – och det förefaller som om fler och fler gör det. I vart fall av nätmedborgarna.

  Hur Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna skall bära oss åt – för att få någon ”jävla ordning” på Sveriges nationalekonomi – har jag just tänkt och skrivit färdigt om HÄR.

  • Stan Says:

   Det finns en hel del att gå igenom på din sida, många visdomsord. Lyfter fram ett litet utdrag:
   Varför är ”icke-göra” -konceptet så ofattbart oerhört kraftfullt ❓

   Tja… – inget konstigt alls faktiskt. När Wi ”sätter emot” – så lägger Wi ju all wår ENERGI på det – och det blir ju då självklart ingen ENERGI över ”för det Wi vill ha istället”. Det är en listigt gillrad fälla av PyramidMaktHavarna sedan ca 6 000 år tillbaka – och som Wi av vanligt folk on mass hittills har gått på med hull och hår.

   Det finns bokstavligt talat ett ÖverFlöd av politiska och andra rörelser i världen – som manar till kamp emot det befintliga. Det absolut enda, som alla dessa hittills har åstadkommit och åstadkommer i dags dato – är de befäster = ger ENERGI till det befintliga att bli än mer cementerat = befäst.
   Tål att fundera över. Är det att fastna i höger/vänster-fällan? Som det är nu drivs i stort sett samma agenda av s och m. Så det är nog det första man bör göra sluta låta sig hypnotiseras av den fällan. Men något program och idéer för hur vi vill ordna det praktiska i samhället måste man väl ha.
   Det är lustigt, jag tänkte just på Stigs blogg, han som kommenterade hos dig, idag. Att det var länge sen jag besökt den, och undrade hur det var med denna nätmedborgare!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»