Afghanistan

Birger Schlaug skrev om Afghanistan 23 okt:

Provinsen Wardak sydost om Kabul är ett av talibanernas starkaste fästen.
Där finns få utländska militära trupper, de vågar inte vara där.
Civila Svenska Afghanistankommittén vågar vara där – med både skolor och vårdinrättningar. I deras skolor går det 12 000 flickor och 10 000 pojkar.
Hur kan det vara så?
Vi har acceptans från lokalsamhället, säger Björn-Åke Törnblom, säkerhetsansvarig hos Svenska Afghanistankommittén.
Han fortsätter: ”Vi går inte ut och tvingar folk till utbildning. De kommer till oss och ber om den för både flickor och pojkar.”
Naturligtvis har de talibanernas stöd, annars skulle skolorna vara stängda och nedbrunna för länge sedan.
Hur stämmer detta med bilden som målas upp för att försvara den ökande militära aktiviteten – med allt fler döda, handikappade och mentalt skadade som konsekvens – och som numera retoriskt försvaras med att man kämpar för att flickor skall få gå i skolan…?

Stefan Lindgren, 22 okt – Vi är utsatta för en krypande statskupp

Svenska folket röstade för EU efter försäkringar om att det var förenligt med neutraliteten. När vi väl var inne fick vi snart veta att neutraliteten, ja den försvann om inte förr så med EU-inträdet. Nu för vi krig tillsammans med USA och Nato i ett av världens fattigaste länder. En otänkbar tanke för oss som upplevde Vietnamkriget och hur Sverige kom att använda sin röst till de tidigare kolonialfolkens försvar. Ett krig som folkviljan har haft minimala möjligheter att påverka:
 

1) Det såldes in som en FN-insats. Sen visade det sig att det var ett rent Nato-uppdrag, om än med någon sorts partiell välsignelse från FN:s säkerhetsråd. De villkor som s-regeringen ställt att uppdraget skulle vara tydligt skilt från USA:s är uppfylls inte alls från 2005, då Nato även formellt tog ledningen. Men det föranledde ingen som helst reaktion i riksdagen.
2) Man sa att vi var där på inbjudan av Afghanistans regering. Som UD kunde meddela mig i juni i år saknas en sådan inbjudan i statens arkiv, däremot finns en hemligstämplad inbjudan från Storbritannien, afghanernas ärkefiende, att skicka trupper till Afghanistan.
3) Just nu beskådar vi hur den majoritet av väljarna som röstade för nej-partier (de rödgröna och sverigedemokraterna) håller på att dribblas bort i en uppgörelse bakom kulisserna mellan regeringen och Mona Sahlin. Försvarsledningen manipulerar opinionen genom att ömsom mörklägga händelserna (under hela valrörelsen), ömsom överskölja tjänstvilliga media med krigsargumentation.

Vis av tidigare erfarenheter har storkapitalets regering kopplat ett järngrepp om krigsmakten, i strid mot folkviljan avskaffat värnplikten och samtidigt infört tvång för svenska officerare att på order delta i Nato-krig trots att detta uppenbarligen strider mot grundlagens tre villkor för utlandsoperationer.
Jag kan inte komma ifrån tanken att det vi ser av eftervärlden kommer att uppfattas som en statskupp, om än i slowmotion. Storkapitalets regering har tillsammans med krigsmakt, kungahus och kyrka (som välsignar svenska präster i vapen i Afghanistan) vridit klockan tillbaka ett hundra år, i vissa avseenden 200 år. …

Söndag 24 okt – US-led strike kills four Afghan civilians – måndag 25 okt – US airstrike kills 50 Afghan civilians

Webster Tarpley och Wayne Madsen tror att Al-Qaeda, som var den ursprungliga orsaken till ockupationen av Afghanistan, är en skapelse av CIA.
Webster Tarpley: Anwar Al-Awlaki, The CIA Lacky – Alex Jones Tv – Wayne Madsen: Al-Qaeda Is A Front Group For The US Military-Industrial Complex

Och varför skulle man jaga Al-Qaeda? För att de påstods, och påstås fortfarande, vara skyldiga till attackerna mot World Trade Center i september 2001. Det finns många oklarheter där. Hur kunde de två höga tornen sätta sig rakt ner precis som vid en kontrollerad rivning? Och framförallt, hur kunde en tredje byggnad som inte träffats av något flygplan något kvarter bort sätta sig rakt ner på samma sätt ca 6 timmar efter de två första!? video

Vi kan behöva lite inspiration och vägledning av de som inte gick så vilse som vi!

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s