klarspråk

Rodney Shakespeare och Max Keiser (plus en tråkmåns) tillåts tala klarspråk om ekonomin i fri media!
Shakespeare:

”European governments’ inclination to apply austerity cuts in tackling budget deficits is due to a “corrupt banking system” in Europe ….”
“The European governments … all say they have no alternative. That is because they are completely controlled by a corrupt banking system which always wants to lend money at interest if it can….”

del 2

del 3

Inte konstigt att de som är vana att ha totalkoll över medierna och propagandan kvider!

-

Annonser

12 svar to “klarspråk”

 1. Prepper.eu Says:

  Intressanta inlägg!
  Max säger att folket skall göra revolution, och han säger det väldigt entusiasmerande men jag har några funderingar på det.

  1. Om jag skulle säga till folk att göra revolution är inte det olagligt? Jag menar ledarna för en sådan revolution skulle väll bli fängslade direkt?

  2. Dom tog upp att kämpa mot regeringen är meningslös om du har samma banker kvar efteråt. Det är bankerna man skall bekämpa men hur?

  3. Om man på något sätt ”störtar” bankerna finns det ju inga lån att ta för företag och privatpersoner. Åtminstone inte på ett par månader innan man hinner stifta en ny stadsbank. Å andra sidan finns det heller inga banker som kan kräva tillbaka ränta och amorteringar från skuldtyngda företag och privatpersoner så det kanske jämnar ut sig? Hur skulle övergången till nytt banksystem se ut? (Själva banksystemet är rätt solklart borde vara räntefritt och backat mot guld och silver.)

  4. 90% av befolkningen har sitt jobba att gå till varje dag och behöver sin lön för att leva. Dom har inte tid att vara ute och göra civilt motstånd om dom inte gör det på natten. Och även om dom hade det så tror jag inte dom vill gunga båten så att säga, dom vill inte skapa sådan social oro att deras eget företag sparkar dom eller går i konkurs. Hur gör man motstånd utan att riskera sin egen inkomst? Eller vad skulle motivera folk att göra motstånd trots riskerad inkomst?

  • Stan Says:

   1. Men att göra revolution behöver väl inte betyda våld och våldsamheter utan kan göras genom att protestera och föra oväsen som islänningarna i föregående inlägg, och, vilket du själv har puffat för i en tidigare kommentar, genom icke-samarbete och passivt motstånd. Genom att t.ex. ..
   2. undvika att ta banklån om man kan, använda kontanter och inte kort. Inte ha sina besparingar i storbankerna utan i mindre som JAK eller Ekobanken.
   3. Det borde nog gå ganska snabbt att sätta upp Fria Banken för Alla, Ellen Brown tror jag har talat om 2-3 veckor för att starta en delstatsägd i USA. Det finns nog de som har genomtänkta förslag för hur en övergång smidigast skulle gå till, som James Robertson, Brian Leslie, Edward Hamlyn m.fl.
   MEN! Jag tror inte på guld eller silveruppbackad valuta! Utan jag är påverkad av Ellen Brown, Stephen Zarlenga, Bill Still, Tomas Greco osv. Varför ska man ha något som man grävt upp ur jorden som ska bestämma hur stor penningmängd man ska ha? Vill man ha en bestämd nivå på penningmängden kan man väl besluta om var den ska ligga och försöka hålla den där. Dessutom är det säkert samma finansbaroner som göds av det nuvarande systemet som kontrollerar det mesta guldet.
   Bill Still brukar säga att det inte är vad som backar upp valutan som är det viktiga utan vem som kontrollerar penningmängden – http://www.youtube.com/watch?v=pv0G9g5v9CU – och – http://www.youtube.com/watch?v=4VaSh8MMo34
   Någon har sagt: ”om vi hade en valuta som var uppbackad av stolar skulle vi snart upptäcka att vi inte hade något att sitta på”!
   I stort sett är det nuvarande systemet bra, för projekt som inte är miljöförstörande eller skadliga på annat sätt som spekulation t.ex., ska det skapas nya pengar som ges som lån. Men allmännyttan, staten ska ha ensamrätten på privilegiet att skapa dessa nya pengar inte en utvald klick av privatpersoner. Förutom att ge lån till låg ränta (1-2%?) kan staten själv skapa pengar för projekt som vägar, skolor, sjukhus, elanläggningar osv.

 2. Anders Says:

  Utgångsläget för en valuta backad av guld skulle bli något snedvriden: http://www.reuters.com/article/idUSTRE6932NR20101004?pageNumber=2

  • Stan Says:

   ”Super-rich investors buy gold by ton” – det verkar finnas lite panik nu i systemet. Men guld som investering har ju fungerat i alla tider, men att ha det som uppbackning till valutan är nog feltänkt. Max Keiser pratar mycket om guld, tyvärr också om gulduppbackad valuta verkar det som. Han borde diskutera detta med t.ex. Ellen Brown, eller Richard C Cook – http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16572

   ”A metallic-based currency, one of whose purposes is to uphold the value of money due to its scarcity, is based on a flawed concept. Money, even based on gold and silver, does not derive its value from being scarce nor is an abundance of money itself inflationary.

   Actually, money should exist in sufficient quantity and availability to move all the legitimate trade that is waiting to be moved. Money is a medium of exchange and should be nothing more than that. When used by the banking system for wanton speculation, as money is today, it’s an abuse. But to artificially restrict the availability of money when people need it to trade and earn a living is also an abuse.”

 3. Prepper.eu Says:

  Jag bugar mig för er logik och tar tillbaka förslaget på guldbackad valuta. =) Om man började från grunden och alla hade lika stor chans att hitta guld i naturen vore den bra men som ni pekat ut har ju storbovarna det mesta av guldet nu så att byta till ett sådant system skulle gynna dem mest.

  Möjligheterna att starta en egen valuta för dom som vaknat då? (Baserat via nätet då efter som den inte är uppbackad av något och den drivs ideellt och utan ränta.)

  • Stan Says:

   Egen valuta, absolut! Det är ju underbart att kunna göra något konstruktivt redan nu. Det lär finnas många exempel där man skapat egen lokal valuta och på så sätt kunnat hålla igång nödvändiga verksamheter. Thomas Greco talar mycket om det – http://beyondmoney.net – t.ex. här – http://sahalee.wordpress.com/2010/02/13/thomas-greco/
   och Bernard Lietaer:
   ”jag har kommit till slutsatsen att girighet och rädslan för knapphet skapas och förstärks som ett direkt resultat av vad för slags penningsystem vi använder. Till exempel, vi kan producera mer mat än vad som behövs för att föda alla, och det finns definitivt arbete så det räcker för alla i världen, men det finns tydligen inte tillräckligt med pengar för att betala för allt. Knappheten finns i våra nationella valutor. Det är faktiskt centralbankernas jobb att skapa och upprätthålla bristen på valuta. Den direkta konsekvensen blir att vi tvingas kämpa mot varandra för att överleva.”
   http://standelion.wordpress.com/bernard-lietaer
   Facebook-grupp om komplementära valutor – http://www.facebook.com/group.php?gid=106249086090001&v=wall

   Jag bugar mig för din öppenhet och prestigelöshet, och hoppas att jag kan vara lika öppen om du kommer med uppgifter eller argument angående detta med guld eller om något annat.

 4. Sverker Says:

  Noterade att den du kallar tråkmåns, jobbar för Oppenheimer. Tja, såklart en av de självutnämnda ”utvalda”, kan försvara det perversa parasitsystem som den asgam han är. Max säger ju också att det i affekt. Häng han högt tillsammans m Goldman & Sachs o Bernanke, Greenspan, (orkar inte räkna upp fler ”utvalda”), jag vommerar!

  • Stan Says:

   Jag känner inte till Oppenheimer, hörde bara att tråkmånsen körde med det gamla vanliga, att skylla på regeringarna och för höga offentliga utgifter. Någon från det som kallas den österrikiska skolan kanske?

 5. Stan Says:

  På tal om Ellen Brown, gulduppbackad valuta, den österrikiska skolan och Max Keiser ….. så dök det just upp en artikel av en gammal inbiten österrikare (antar jag att han kan kallas) – http://www.lewrockwell.com/north/north891.html – som kritiserar Ellen Brown, och ett svar från Ellen Brown – http://webofdebt.wordpress.com/response-to-gary-north – Och Max Keiser lär ha erbjudit Gary North, som kritikern heter, plats i sin show för att försvara sina ståndpunkter. Det skulle vara intressant, då borde man även kunna få reda på hur Max Keiser ställer sig till gulduppbackad valuta.

 6. Stan Says:

  Från en kommentar- http://webofdebt.wordpress.com/response-to-gary-north/#comment-9534 – till Ellen Browns svar:
  ”Austrian economists know that the only way to be truly free is to have control of money in private hands. Not to cede it to the government. To think that we can pluck out the “bad guys” and replace them with “good guys” is both ignorant of history and antithetical to what the tea party is about. Individual freedom from centralized power.”

  Det är ju här den totala förvirringen uppstår, att man kallar den nuvarande ordningen både i USA och Sverige som att regeringen har kontrollen över penningmängden. Man försöker framställa det så därför att sanningen är alltför oerhörd och orättfärdig för att kunna medges. Det är ju så att ländernas styre är impregnerat, infiltrerat och kontrollerat av en mäktig finansoligarki som knappast kan kallas för annat än ett privatintresse.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s