gissa vilket land

Vilket eller vilka länder kan det här stämma in på?

Regimen i det här landet har beslutat att presidenten har rätt att ge säkerhetspolisen i uppdrag att döda någon av landets egna medborgare som han utser till folkets fiende, utan rättegång.
I ett fall nyligen där fadern till en man som har en sådan dödsdom över sig försökt få en domstol att undersöka om inte förfarandet är lagvidrigt, har regimen uttryckt önskemål om att man inte ska ta upp det med hänvisning till att ärendet handlar om statshemligheter.

FLER LEDTRÅDAR HÄR och HÄR

och vilket land kan det här handla om?

Enligt landets lag krävs det för att ändra de viktiga grundlagarna två beslut i den högsta beslutande församlingen, mellan de båda besluten ska ett val hållas.
Troligen kom man fram till den här ordningen en gång i tiden för att säkerställa att en extremistisk regim som råkat komma till makten inte alltför snabbt och enkelt skulle kunna genomföra viktiga förändringar i grundlagen. Utan folket skulle ha möjlighet att uttrycka sitt missnöje med vad som var på gång genom att rösta bort dom från makten i ett val.
Nu har för ca tre månader sen det första beslutet tagits om stora förändringar i grundlagen, och för lite mer än en vecka sen hölls val i landet. Och i stort sett inte ett pip har nämnts om denna process i landets medier, varken före eller efter valet! Väldigt få av landets befolkning verkar ha hört talats om det hela.
Låter det som ett land med fria medier och en sund demokrati?

Mer HÄR och HÄR

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»