efter valet

Det är fortfarande ett väldigt hallå angående rösträkningen. Det meddelades i och för sig att det inte blev någon ändring på mandaten när alla röster var räknade, men nu håller man på att skapa en bild av att det inte gått rätt till med rösträkningen, att det slarvats med vissa säkerhetsrutiner.

Visst är det så att i den info som finns eller har funnits i t.ex. telefonkatalogen om vad man ska tänka på i ett krigsläge för landet, sägs det att om man i radion säger att Sverige kapitulerar ska man förutsätta att det är lögn som kommer från fiendemakten. Jag tycker att vi är i det läget nu, en ockupationsmakt har kontrollen över medierna och man bör vara på det klara med att det är fiendemaktens propagandabild som serveras. Den bild som ges är inte en spegling av verkligheten, utan det är den verklighet som dessa makter vill skapa åt oss. Man gör klokt i att förutsätta att det mesta är lögner och propaganda.
Det skulle förvåna mig om rösträkningen har gått till på ett sätt som avviker särskilt mycket från hur det brukar gå till. Kanske är det så som jag skrev och citerade i inlägget den 22 sept att makten som drar i trådarna från bakom kulisserna upplever det parlamentariska läget som besvärande och att man nu desperat försöker se till att något händer, som någon form av omval.

En annan idé som lagts fram (man tog upp det i Studio Ett häromdan) är att man skulle ändra från röstsystem med papperslappar till ett elektroniskt system. Det måste vara lättare att manipulera, man har ju någon sådan variant i USA och det finns många som upplevt konstigheter med det och det finns misstankar om oegentligheter.

James Corbett och James Evans Pilato tar upp the swedish election i veckans New World Next Week. Vad kan det handla om?

Sverigedemokraterna, ja jag håller med, dessa hoppar i galen tunna och spelar fienden i händerna genom att rikta uppmärksamheten på fel håll. Men EU-kritiska partier har vi sannerligen inte för många av!

Mer om valet. Lennart Fernström har rätt i mycket i sin valanalys, en positiv följd kan bli att mp bryter sig loss från det kvävande samarbetet med s. Att något mer givande än i praktiken två blå partier att välja på förhoppningsvis kommer ut av detta.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s