om Iran, och valfusk?

Den 15 september skrevs det så här på leewanta.bloggproffs.se:

Är det förväntade kriget emot Iran avvärjt? Man skulle nästan kunna tro det när man ser att fyra amerikanska banker har annonserat etablering av sin verksamhet inom Iran. Följer man den sortens pengar låter det som att planen till nytt krig i området för tillfället är uppskjutet eller temporärt avlagt. Vidare antyder det att man ser en ny möjlighet beträffande oljan i Iran till vilken dessa banker ska kanalisera affärerna. Vi låter det dock hänga som en teori tills mer observationer i ämnet kan skådas.

Och idag kommer Max Keiser med en trailer inför Keiser Report i morgon torsdag.

Det här är ju verkligen intressant, och bekräftar om det är sant, de misstankar många haft om anledningen till hetsen mot Iran (exempel). Redan för länge sen, kanske ett år sen, såg jag notiser på presstv.ir som gjorde mig undrande, om att utländska banker skulle tillåtas i Iran. Så jag förstår inte riktigt vad som är skillnaden nu mot då. Kan det vara att de stora bankerna ska släppas in, och kanske i större omfattning?

* * *

Igår hade Ekot inslag som sa att de poströster som inte hade räknats skulle kunna ge alliansen egen majoritet, mina varningslampor började då blinka. Håller man på att jämna vägen för ett äkta valfusk här? – Ekot idag
För som intErik skrev i Valtankar, så kan det bli komplicerat för de makter som ockuperar vårt land med det parlamentariska läge som uppstått:

”… att den verkliga makten idag aldrig syns eller hörs direkt utan agerar via ridåer av marionetter och förmenta intressekonstruktioner av skiftande slag.
Eftersom vi (till följd av detta) har sociala, ekonomiska och hälsomässiga utmaningar av historiska proportioner alldeles framför näsan är ett svagt parlament en stark tillgång. Överlåtandet av den svenska fårskocken måste handläggas av ett parlament som får handla i frid och ro, utan folklig intervention. Något som nu sannolikt försvåras.

Med icke- etablerade politiker i vågmästarroll (SD) eller blocköverskrivande koalition (t.ex. MP) blir styret från kulissen svårare och i bästa fall synligt i sin glänsande absurditet. Ty när det kantrat på det här lilla viset står människan mot den koncentrerade maktens företrädare och då gör ett svagt parlament människan lite starkare.”

Mycket tyder på att makten som styr från bakom kulisserna nuförtiden mer bestämt och kompromisslöst gör klart vad som ska verkställas. Exempel som FRA-lagen, hur det gick till när Lissabonfördraget trycktes ner i halsen på folket, svininfluensakampanjen mm tycker jag är tecken på det.

Och idag har Aftonbladet ett inlägg om rösträknare som gör mig ännu mer misstänksam.

”Något utrymme för valfusk finns inte. De anställda måste lämna sina väskor och ytterkläder utanför rummet och på natten övervakas röstkorten av vaktbolag.”

Vaddå, vad har man för anledning att föra det på tal? Vem har talat om valfusk!? (Och så det vanliga sliskiga sättet att rikta blicken mot vanliga enskilda människor som skulle kunna vara de enda som skulle kunna begå kriminella handlingar. Liksom man för ett tag sen rapporterade att soldater i Afghanistan misstänks för att ha smugglat ut opium. Många menar ju att det är CIA som sköter det mesta av opiumhandeln, att det t.o.m. skulle vara en av anledningarna till invasionen av Afghanistan. Produktionen av opium har mångdubblats sen invasionen för nio år sen.)

Som sagt, ockupationsmakten verkar styra mer med järnhand på senare år, så man kan nog inte utesluta någonting nuförtiden.

-

Annonser

2 svar to “om Iran, och valfusk?”

 1. Kerstin Says:

  Har du inte märkt det förut? Att ordet ”demokrati” numer betyder ”möjlighet för amerikanska intressen att köpa upp ett lands naturresurser och suga ut det – hejdlöst”.
  Det tycker jag har varit klart åtminstone sedan Putin satte P för amerikanska uppköp av Ryssland, då landet, från att ha varit ett under av frihet och demokrati (fast med en ordentligt sjunkande medellivslängd) plötsligt förvandlades till diktatur när Putin sa att nu är det nog med bortslumpandet av våra tillgångar till USA:s och EU:s multinationella företag och finansintressen.

  Och här i Sverige blir vi bara mer och mer demokratiska. Gissar att den här mandatperioden kommer att gå åt till sälja ut allt vi har i landet av gemensamt ägd infrastruktur och naturtillgångar till multinationella riskkapitalbolag som plockar vinsterna ur Sverige.

  • Stan Says:

   Jodå jag har märkt det förut, jag minns också ett inlägg på din blogg för ett bra tag sen om just detta att de länder som inte inrättar sig får stämpeln diktatur, medan andra liknande länder som lyder imperiet inte ses som något problem. När jag läste det tänkte jag dela ut utmärkelsen ”Pockets of Sanity-blogg” åt din blogg.
   Det där med Putin har jag blivit varse först de senaste 1- 2 åren, och det gör mig ursinnig när jag tänker på hur mycket skit och propaganda man proppats full med när man rutinmässigt lyssnat på nyheterna genom åren, som smutskastningen mot Putin och Ahmadinejad.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s