skandalen med grundlagsändring i smyg

Omfattande förändringar av Sveriges grundlag är alltså på gång, och väldigt få verkar känna till saken! Vilket framgår av videon nedan.

Det som är alarmerande med den här historien är ju att det hålls tyst om det, medierna tycks ha fått order någonstans ifrån att inte ta upp detta i onödan. För att kunna ändra i grundlagen krävs två riksdagsbeslut med val emellan, som det sägs i den utmärkta tidningen Godmorgon:

Detta för att inte fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter. Det ska också finnas en chans för allmänheten att bli informerade och säga sitt i valet, grundlagsändringarna bör diskuteras i press och politiska samtal.

Det första beslutet togs i början av juni, och nu har vi haft det val där befolkningen (detta besvärande särintresse för de som äger det här landet) skulle få chansen att rösta emot de som försöker ändra i grundlagen på ett sätt som man inte uppskattar. Och hur många har överhuvudtaget hört talas om vad som sker!?

Ladda ner ett ex av Godmorgon (pdf) (eller se mitt inlägg från 7 sep) och läs sid 4 och 5, ett inslag om detta som troligen kommer att tilldelas stora journalistpriset!

Godmorgon kräver
att den andra omröstningen om propositionen ”En reformerad grundlag” (2009/10:80) ställs in och skjuts upp på obestämd framtid. Vi kräver att en oberoende kommitté tillsätts och går igenom vad den nya grundlagen innebär för Sverige, och Europa. Vi kräver en utredning om brott begåtts. Vi kräver att medierna tar sitt ansvar, om de vill fortsätta kalla sig ”den tredje statsmakten”, och upplåter tid och utrymme till debatt och genomlysning av denna fråga. Vi kräver att engagerade medborgare i detta land tar sitt ansvar och begär svar från politiker, lokalt och nationellt, samt försöker påverka medierna att lyfta frågan.

Se Verkligheten har också tagit upp detta – Grundlagen på väg att ändras, så du vet… – och – Sverige, en demokrati?mitt inlägg den 5 juni – Tecken i skyn – Statlig terror – Greensparrow – Håll i hatten nu är du måltavlan – Gudomlig komedi – Medelklassen kommer att bli revolutionär
Jan-Erik Gustafsson, Nej till EU – Stoppa ändringarna i grundlagen – och – Medlemskapet i EU bryter mot svensk grundlag

Protokoll från riksdagen den 27 maj 2010, 6 § En reformerad grundlag.

Vad kan vi göra? Ordna en demonstration? Starta en facebook-grupp? Starta en kampanj-websida?

-

8 svar to “skandalen med grundlagsändring i smyg”

 1. HCA Says:

  Ja, va fan gör man…
  Det är närmast ett högförräderi att inte låta folket få reda på detta. Då skall därmed media och politiker i alla läger och nivåer ställas till svars och det ska ske högljutt.

  Tänk om man fick media till att arbeta för en sådan här sak istället för att de ska hålla på med att säga att de gillar olika men hatar de som är inte är enligt pk-modellen (=olika..).

  Någon som redan har en gräddfil in i kameralinsen borde ta upp detta.. En etablerad, gärna äldre, politiker från valfritt parti. Någon med kurage och mod, som är förbannad, som vill ha svar och en debatt..

  Grundlagens ändringar innebär även att det blir lagstadgat att integrering av invandrare inte skall ske:
  ”Regeringen föreslår att målsättningsstadgandena i 1 kap. 2 § regeringsformen även ska innehålla att barns rätt tas till vara och att det sista stycket i paragrafen som gäller skydd för vissa minoriteter ändras så att det samiska folket särskilt omnämns. Bestämmelsen ändras också så att ordet ”bör” ersätts av ordet ”ska” när det gäller främjande av minoriteternas möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv.”
  Minoriteter SKA behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv innebär för mig att motsatsen därmed inte är önskvärd. Motsatsen är för mig integrering. Motsats till integrering är segregering…
  Alltså lagstadgar man FÖR segregering. Hur kommer man att lösa det i verkligheten? Vad innebär ett eget kulturliv och vad innebär ett eget samfundsliv? Vart går gränserna vad det gäller t.ex. synen på brott, jämlikhet, uppfostran osv osv?
  Är segregering verkligen att föredra framför integrering? Trodde faktiskt att det var integrering som samtliga politiker ville ha.
  Denna lilla ordändring gör lagen tvingande från att varit mer rådgivande och önskvärt.
  Kommer att tänka på denna:
  ”Fången benådas ej, avrätting”
  det sjykke stå..
  ”Fången benådas, ej avrättning”
  Ett litet komma kan ställa till det en aning.

 2. Stan Says:

  Solen skiner, inte ett moln syns på himlen.
  Solen skiner inte, ett moln syns på himlen.

  Det är besynnerligt att inte någon som har plats i offentligheten kan ge det det här med grundlagsändringen uppmärksamhet.
  Fria Tidningen borde kunna ta upp det.

  Intressant det där om anti-integreringsskrivningen. Troligen är motsättningar mellan olika folkgrupper högst önskvärda för den dolda makten. Så att folk riktar sin energi och uppmärksamhet åt att bråka med varandra istället för att avslöja ockupationsmakten och tänka själv och uppmärksamma den verkliga roten till problemen.

 3. Kerstin Says:

  Där om inte förr ryker den där meningen om att ”All makt utgår från svenska folket”. Numer står det något luddigt om att vår lag är underordnad EU:s lagar och att dessa ha företräde eller något sådant.

  Och jo, jag anser också att detta är högförräderi dem som befolkar detta land. Så förundras man över att politikerföraktet tilltar.
  Det är visserligen så att många inte vet om det här med grundlagsförändringen, men de som känner till den ser ju vad som händer och grips av förakt eller raseri mot våra politiker. Och numer är de precis samma skrot och korn allihop.

 4. Stan Says:

  Men borde inte Sverigedemokraterna kunna kasta lite grus i maskineriet när det andra beslutet ska tas? s röstar förstås för husses direktiv som vanligt, men Sverigedemokraterna kanske kan ge ärendet publicitet.

 5. Motvallsbloggen » När tillfrågades svenska folket om det önskade att våra regeringar säljer ut alla våra gemensamt ägda företag? Says:

  […] ägda och distribuerade alkoholdrycker på Systemet – men staten är finska staten, Enn Kokk – Skandalen med grundlagsändring i smyg, StAn – Nästan alla överens om grundlagsändring, Ekot, […]


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s