finansiell fascism

Ambrose Evans-Pritchard 14 maj, med anledning av att mänsklighetens fiender slugt försöker utnyttja det ekonomiska kaoset för att sno åt sig mer makt:
Just when you thought the EU could not go any further down the road towards authoritarian excess, it gets worse.….  The enterprise has become illegitimate – it is starting to exhibit the reflexes of tyranny.Europe’s fiscal Fascism brings British withdrawal ever closer
larouche.se:

Det falska intrycket som svenska media och politiker ger, om att EU ländernas ”räddningspaket” på 750 miljarder euro är till för att hjälpa skuldsatta nationer, måste avslöjas. Den näst-intill-rasistiska kampanj i våra medier mot Grekland, som utmålas som en nation av fifflare och lata skurkar, måste samtidigt sluta! De riktiga skurkarna är spekulanterna, hedgefonderna i skatteparadisen och deras beskyddare i brittiskkontrollerade Inter-Alphagruppen. Det måste sägas klart och tydligt: Det här är ett räddningspaket för det brittiska finansimperiets institutioner. Samtidigt är det en dödsdom för Europas nationer.

Ellen Brown skrev i december 2009 en artikel med rubriken – EU/IMF REVOLT: GREECE, ICELAND, LATVIA MAY LEAD THE WAY – hon kommer som vanligt med insiktsfulla och konstruktiva förslag på åtgärder. Gör som Argentina gjorde i början på 2000-talet, ställ in betalningarna! Från Web of Debt:

Trots de hemska förutsägelserna att ekonomin skulle kollapsa utan utländsk kredit, trotsade Argentina sina fordringsägare och helt enkelt ignorerade sina skulder. Hösten 2004, tre år efter en rekordartad försummelse att betala en skuld på mer än 100 miljarder dollar, var landet på god väg mot återhämtning; och det hade uppnått denna bedrift utan utländsk hjälp. Ekonomin växte med 8 procent under två på varandra följande år. Exporten ökade, valutan var stabil, investerare återvände och arbetslösheten hade lättat. ”Detta är en anmärkningsvärd historisk händelse, en som utmanar 25 år av misslyckade riktlinjer”, sa Mark Weisbrot i en intervju citerad i The New York Times. ”Medan andra länder bara haltar fram, upplever Argentina en mycket hälsosam tillväxt utan några tecken på att den är ohållbar, och de har klarat av detta utan att ha behövt göra några eftergifter för att få inflöden av utländskt kapital”.
I januari 2006 betalade Argentinas president Nestor Kirchner av landets hela skuld till IMF på sammanlagt 9,81 miljarder US dollar. Varifrån fick han dollarn? Den argentinska centralbanken hade rutinmässigt givit ut peso för att köpa dollar, för att förhindra att pesons dollarpris sjönk. Den argentinska centralbanken hade ackumulerat över 27 miljarder dollar på detta sätt före 2006. Kirchner förhandlade för att få en tredjedel av dessa dollarreserver, vilka sedan användes för att betala skulden till IMF.

Lyssna på en 1 tim lång intervju med Ellen Brown från dec 2009 bl.a. om detta, HÄR – eller ladda ner som mp3 HÄR. Ellen deltar denna helgen i en konferens i Kalifornien – understanding deep politics – och kommer sen till Stockholm den 29 maj! Hennes bok Web of Debt kom ut i svensk översättning i nov 2008, den dramatiska hösten med bankkollapser och räddningspaket i USA och kommer hit på besök just som samma panik råder i Europa. Ett lämpligt tillfälle att få ställa frågor till henne och Bill Still om hur de ser på situationen.
Ellen Brown var gäst hos Max Keiser den 8 maj, man pratade mest om sk High Frequency Trading, datorer som är programmerade att ge massor av köp och sälj-order i sekunden på aktiemarknaden som kan utnyttja inside-information och styra marknaden, ännu ett tecken på den totala galenskapen i vår tid. Annars vore det intressant att höra Keiser och Brown tala om guld. Båda rekommenderar guld som en personlig investering, men för några dagar sen på maxkeiser.com skrev man: vilket land blir det första som går över till gulduppbackad valuta! Är verkligen Keiser och Stacy Herbert inne på den linjen!? Ellen Brown reder ut detta på ett bra sätt (från en annan hörvärd intervju med henne). Bill Still förklarar också varför guld inte är lämpligt att ha som ett lands valuta, och HÄR. Och Thomas Greco!

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: