hotet mot det fria internet

Jag råkade få syn på ett inlägg av någon som heter Anton Abele på SVT-Debatt som verkar misstänkt, snurrade runt ett tag men hittade ingenstans att kommentera där så jag gör det här.
Lite utdrag från artikeln:

Hittills har de flesta sett bloggen som en fantastisk innovation och uttryck för yttrandefriheten på Internet. Och det har den också varit. Men nu börjar många människor upptäcka farorna med bloggen. Alla människor får skriva om vad de vill och utrymmet är obegränsat. Vi hör allt oftare talas om ”blogg-krig”. Unga tjejer eller killar kränker och hånar andra människor och bloggare.

Det skrivs och publiceras texter som aldrig annars skulle få redaktionellt utrymme. Det måste ses som en stor fara att många bloggare och skribenter på Internet har ringa eller inga kunskaper om etik och moral samt om de lagar som gäller.

Det är dags att ta upp diskussionen om internets faror igen – men den här gången är det bloggarna och deras framtid, som borde stå i centrum.

Det är bråttom. Det är väldigt viktigt att förtydliga att det inte är bloggarna eller yttrandefriheten jag kritiserar, utan det faktum att bloggsidor och Internet inte bara används för goda syften. Syften vars konsekvenser är sådana vi aldrig får acceptera.

–        –      –      –      –      –
Har du skrivit detta själv eller har du fått hjälp av en proffsmanipulatör?
Artikeln känns som lite väl proffsig och målmedveten propaganda för att den ska verka trovärdig.
Är du kanske en svensk variant av Jay Rockefeller, som i USA har skickats fram för att lägga lagförslag om att presidenten ska få större makt att stänga websidor som skulle kunna utgöra ett ”säkerhetshot”! Man förstår ju att internet utgör det största hotet mot de mörkrets makter bakom draperiet som i praktiken är de som styr västländerna. Alla stora media har man kontroll över och kan se till så att inget som hotar deras makt får komma till tals. Det florerar nu massor av information på nätet som aldrig tillåts komma i närheten av en nyhetsredaktion.
Har du blivit kontaktad av någon snäll farbror som gett dej beröm och sagt att du nog kan ha en framtid som inflytelserik beslutsfattare, och som har tipsat om inlägg du kan skriva under som kan ge pluspoäng?
Jag skulle vilja varna dig, se upp för dessa element! Det kan verka lockande att umgås med de stora grabbarna men när man sen inser vad det handlar om och vill dra sig ur kan det vara för sent.
Hoppa av medan du fortfarande har chansen! Du är bra som du är! Följ din inre känsla och gör det du vet är rätt. Tänk på att det börjar med en knappnål, men du kan sluta som Carl Bildt eller Jan Björklund!

(Om det verkligen är ett problem att ungdomar mobbar varandra på nätet får vi naturligtvis göra något åt det. Kanske en webplats dit man kan anmäla, förutom naturligtvis att man ska kunna gå till polisen och anmäla grova påhopp, eller att man kan tala om för någon lärare på sin skola om man vet vem det är som mobbar?)
–      –      –      –      –      –

För några dagar sen kom ännu ett tecken på att det kliar i fingrarna på makterna bakom draperiet att få förstöra det irriterande fria informationsflödet. Det är krystade krampaktiga argument man kommer dragandes med.

ahrcanum.wordpress.com

The SEC and Department of Homeland Security are saying we need a web backup plan in the event the H1N1 Swine Flu Pandemic forces people to stay in their homes to use computers even more than usual for work or play.

Are politician looking craft new ways to get more control on the last free media frontier we have? We believe it is essential that the Internet remain unrestricted with an open platform. 365 days a year, 24/7. President Obama on the other hand has not been quiet about pushing for Internet legislation.

reuters.com

”An expectation of unlimited Internet access during a pandemic is not realistic,”

Vi måste införa folkstyre i Sverige såväl som USA och de andra västländerna! Vi kan inte av ren slöhet och godtrogenhet låta dessa otillräkneliga krafter fortsätta styra oss!

–       –       –       –       –       –       –       –       –       –       –       –

Missa inte det nya avsnittet av Blixt-Nytt, man tar bl.a. upp terrorattentatet i Iran för drygt en vecka sen.
Dennis Kucinich tror jag på ett riktigt sätt beskriver vad den sk sjukvårdsreformen i USA i handlar om:

“If this is the best we can do, then it is time to ask ourselves whether the two-party system is truly capable of representing the American people or whether the system has been so compromised by special interests that we can’t even protect the health of our own people. This is a moment of truth for the Democratic Party. Will we stand for the people or the insurance companies?”

Fick just syn på den här rubriken – Happy 40th birthday, dear Internet

”The exact date of the birth of the Internet is not certain but the first message to be sent and received in the virtual world on 29 October 1969 gave literal meaning to the Internet’s birth.”

-

6 svar to “hotet mot det fria internet”

 1. Anders Says:

  Jag citerar mig själv från en kommentar som jag skrev för en månad sedan.

  ”Att internet och fri information närmar sig en förändring är rätt många övertygade om. Vad man behöver är kanske en anledning att ta det stora steget att omvandla internet.
  Höstens händelser kan användas för detta syfte. Oavsett vad som händer. Om det blir massmord så kan man använda kaoset som följer som anledning. Om något annat händer likaså. Och om inget händer så kan man peka på att oberoende media sprider lögner och inskränka våran frihet av den anledningen.”

 2. Anders Says:

  Tänk om/när vi får samma lagar som Sarkozy inför i Frankrike. Då kan man lätt och smidigt stänga av folk utan domstolsutslag.

 3. Sverker Says:

  För flera år sedan försökte ”dom” att leta skäl för att sätta munkavle på internet. Då handlade (även fortfarande) det om att stoppa pedofiler, men mellan raderna skymtade andra orsaker, läs-det man egentligen ville få stopp på, sånt dom själva myntat med uppfinningen ”hatbrott, antisemitism etc”. Det tog inte riktigt skruv, utan nu försöker man med den beprövade metoden med ”terroristbekämpning” Det brukar ju få den naiva nervösa massan att tänka lika klart som paralyserade hönor.
  Är väl lite desillusionerad och har klen förhoppning av att folk i gemen skall agera emot denna nattsvarta maktelit som skrattande styr oss. Emellertid så tror jag det finns hopp iochmed att det ALLTID finns tekniska kryphål som dom ALDRIG kan blockera:- Ok den ovetande massan blir väl blind, men dom var det redan innan, trots att fan är målad på väggen mitt framför ögonen 🙂

  • Stan Says:

   Låter intressant det där med tekniska kryphål som inte kan blockeras! Det finns väl något som kallas free-net, jag har aldrig riktigt satt mig in i vad det är.

 4. Anders Says:

  Fast om det fria ordet måste spridas med olagliga metoder så finns ju bara fler skäl och sätt att stoppa det.

 5. HCA Says:

  Se på lama, tama och desperata argumenten för FRA och Ipred. Beslut togs på extremt dåligt underlag, de som beslutade hade, och har, oftast noll koll på vad det är de egentligen knappr ja alt. nej på..
  Ipred kom till genom lobbyverksamhet från en självdöende industri som gör musik och film, som till varje pris skall hålla uppe maximal vinst med gammal teknik. I bästa fall..
  Man hörde inga protester med e-post, som sänkte vanliga posten i många länder.
  Eller att Televerkets 300 faxreperatörer blev arbetslösa..

  FRA är ett rent beställningsjobb från storebror i väster där de flesta inom eliten har sina nästen och vill kontrollera allt och alla alltid, förutom dem själva då såklart.
  Sverige skrev, som väldigt många andra länder, under ett samarbetsavtal gälalnde bevakning. Att vi sedan är geografiskt och tekniskt perfekt för att hålal koll på den ryska björnen i sin slummer är den egentliga orsaken till att de sålda ut hela svenska folket..

  Men, dessa saker har även fått de grå och skygga figurerna att inse folkets verkliga makt. Bloggbävningar sköljer från gång till annan över internet, när det styrda media om-och-om-igen vägrar ta upp mer än det som de styrande pekar på. Exemplen är många, som tydligt visar på att media för sig som en gemensam aktör men i olika förklädnader och partifärger.
  Nyheter av idag är filtrerad och godkänd propaganda, inte omkullvältande journalistik som får de giriga och onda i toppen att oroligt se sig om efter snokande murvlar…

  VI är den journalistiken. Min egen del är måhända liten och tämligen obetydlig i sin ensamhet, men lägger vi ihop alla personer som tröttnat på skiten, då är vi helt plötsligt en kraft att räkna med, och vara skraj inför..
  Internet har gett folket en megafon, mot att vi tidigare knappt var en hörbar viskning.

  Klart detta stör vilka ledare som helst. De vill förstöra i ensamhet och lugn, fila på hot-lösning-aktion tills den är svår att forcera. Så som de gjort i decennier mao…
  De stöds av illasinnade eller naiva gatekeepers, som är vanliga människor som i sin tillvaro fortfarande tror på att makten vill oss väl, och att de endast är till för vårt välbefinnande. De vågar inte, eller kan inte, se det jäkla elände som är just pga att makten förskjutits, och förskjuts, uppåt hela tiden. Globaliseringen komemr knuffa ännu mer makt uppåt, till den nya världsordning som så många av dessa ledare numera pratar öppet om…

  Hotet mot detta är vi små bloggare som likt irriterande mygg en sommarnatt stör deras agendor.
  Än så länge är vi för få, och det är för få vi nått ut till. Men en kritisk massa närmar sig tror jag.
  Se på influensan, där jag tror att merparten nu inte kommer vaccinera sig. Hade inte internet funnits, och vår enkla möjligheter att direkt nå ut till 10, 100, 1000 personer med den dolda informationen, så skulle det inte varit en debatt öht samt att 90-95% hade vaccinerat sig..

  Men likväl som att det finns positiva saker, så finns det negativa. Sjuka människor som använder denna kanal för allehanda idiotier.
  Här gäller det att vi inte ska ta bort allas frihet för att göra det svårare för ett väldigt litet fåtal. Men det är inte det som de vill, utan det är flertalet man vill åt då det är vi som är farliga.

  Det är som trafiken. Man säger att det som dödar är hastigheten, och gör flera åtgärder som ska sänka hastigheten. Som ett plus drar staten in en miljard i böter varje år. Dock kan man inte bevisa det man så tvärsäkert säger. Rotar man i siffrorna, så är det en annan värld som öppnar sig. 20-25% av de som dör i trafiken är påverkade, lika mång till är det som orsakar andras död. 20% är äldre/sjuka förare, 100 000 kör bil idag som av medicinska skäl inte skall köra bil.
  Här är orsaken att det är enklare at ta fortkörare än påverkade, därför satsar man resurserna där…
  Återigen, man skiter i de verkliga problemen och straffar alla..

  Ok, sorry för den långa kommentaren..:)


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: