ny uppvisning

Då var det dags för propagandakrigföring igen i Dagens Eko, gud va skönt det hade varit om dom bara hade stängt igen den redaktionen. Nu är det det ständiga mobboffret Ahmadinejad i Iran man uppför sig illa emot. Kristian Åström är som killen på skolgården som för att göra sig populär hos den ledande busen kallar mobboffret för tjockis, glasögon-orm eller vad det nu kan vara.
Artikeln handlar om vad Ahmadinejad sa i samband med att han svors in som president, se vad cool Kristian Åström är som sätter som rubrik: Väst måltavla för återinstallerad president.
Och sen: ”I sitt tal gick Ahmadinejad till attack mot väst.” Här har han fått med både att väst är en måltavla och att Ahmadinejad gick till attack! Detta är tydligen att gå till attack:
”– Vi har hört att några länder erkänner men gratulerar inte den nya regeringen, okej, vad gör det? Ingen här i Iran väntar på era synpunkter eller budskap, sa Mahmoud Ahmadinejad, syftande bland annat på USA och de tre EU-länder som förhandlar med Iran om landets kärnteknologiska program.

När mobboffret säger att han inte bryr sig om att busen inte gratulerar så är det att gå till attack! Och sen lägger han i Ahmadinejads mun att han ha ska menat att han inte väntar på kärnteknologiförhandlarnas synpunkter! Får dom bära sig åt precis hur som helst?

Finns det någon yrkesgrupp som är värd mer förakt än den Åström representerar? Knappast. Det finns inga lägre stående än dessa som lånar sig till krigshetsande. Är det någon som går till attack så är det Åström och skurkarna han tjänar. Iran lär inte ha angripit något annat land på väldigt länge.

Varför är det självklart att Ahmadinejad är en dålig människa? Därför att Ekot (och dom andra, DN, SvD osv.) ständigt upprepar detta. Och varför upprepar man detta? Därför att de som styr västvärlden och som kontrollerar medierna inte kontrollerar Iran.

Vilka dessa makthavare är tror jag att man får en ganska bra bild av i en artikelserie i 3 delar av Andrew Gavin Marshall.
1: Evolution and Revolution of the Central Banking System
2: Origins of the American Empire: Revolution, World Wars and World Order
3: Controlling the Global Economy: Bilderberg, the Trilateral Commission and the Federal Reserve

Hänvisar som jag gjort tidigare till Ellen Browns artiklar om Iran, som jag tror kommer närmast sanningen om den verkliga anledningen till att de som styr Dagens Eko har så svårt att uppföra sig anständigt.

BEHIND THE DRUMS OF WAR WITH IRAN: NUCLEAR WEAPONS OR COMPOUND INTEREST? från november 2007

Iran was among the few nations to have escaped this global privatization scheme. Iran had its own oil, and it managed to avoid the trap of speculative currency devaluation by imposing foreign exchange restrictions and price controls on its currency, something it could do because it had adequate foreign exchange reserves from its oil sales. Iran’s state-owned oil industry has allowed its economy to perform well, despite economic sanctions and rumors to the contrary. A ”reformist” movement toward increased privatization ended with the 2005 election of President Mahmoud Ahmadinejad, a ”populist” who has promised to redistribute Iranian oil wealth more expansively and has committed the government to funding public-sector projects and charitable investments.

Jag har översatt delar av den till svenska – HÄR
Ett längre inlägg om USA’s inblandning i Iran från noworldsystem.com
William Bowles: Iran: Whose side are you on? –  Iran: Which side are you on, continued…Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: